Indul Taylor Swift 2024-es turnéja: ennyibe kerül egy jegy az Eras Tour európai állomásain

Indul Taylor Swift 2024-es turnéja: ennyibe kerül egy jegy az "Eras Tour" európai állomásain

2024. május 15. 17:14

Taylor Swift európai "Eras Tour" koncertjeinek jegyei jelentősen olcsóbbak az amerikai jegyeknél, még akkor is, ha a repjegyek és a szállások árát is beleszámoljuk – írja a CNN. Mindez az erős dollárnak és az Európai Unió szigorú jegyértékesítési szabályozásainak a következménye.

Azon amerikaiak számára, akik Taylor Swift "Eras Tour" európai koncertjeire szeretnének jegyet vásárolni, jelentős megtakarításokat érhetnek el, még a repülőjegy és szálloda költségeit figyelembe véve is. Ez részben a dollár erősödésének és az Európai Unió szigorú jegyértékesítési szabályozásainak köszönhető. Az EU-ban a másodlagos piacon történő árfelhajtást a fogyasztók kizsákmányolásának tekintik, ellentétben az Egyesült Államokkal, ahol a jegyeket árucikként kezelik.

Stockholmban például egy Taylor Swift koncertre szóló jegy ára 300 dollár (~107 ezer forint) körül mozoghat a másodlagos piacon. Ezzel szemben az Egyesült Államokban a jegyárak több ezer dollárra is rúghatnak. A repülőjegyek és szállodák költségét is figyelembe véve egy európai utazás összköltsége jelentősen alacsonyabb lehet, mint egy hasonló amerikai esemény látogatása.

Az EU-szerte eltérő jogszabályok ellenére sok országban tilos profitot realizálni a jegyek másodlagos piaci értékesítéséből. Az új digitális szolgáltatásokról szóló törvény célja tovább növelni az átláthatóságot és megvédeni a fogyasztókat a manipulatív értékesítési taktikáktól.

Címlapkép: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm