14 °C Budapest
Close up man hands using smartphone.

Bukhatják milliárdos lottónyereményüket az Ötöslottó nyertesei: még nem lélegezhetnek fel

2023. április 30. 08:55

Április 29-én este megütötték az Ötöslottő főnyereményét. A 17. heti sorsoláson két szerencsés játékosnak is telitalálata lett, így megosztva vihetik haza a több mint 4,5 milliárdos lottőjackpotot. Nem dőlhetnek azonban még hátra, számos adminisztratív teendőjük van még, mire megkaphatják a pénzt. A szabályok egyértelműek, a statisztikák azt mutatják, sok nyeremény ragad bent a rendszerben.

Mint arról tegnap beszámoltunk, elvitték az Ötöslottó több mint 4,5 milliárdos főnyereményét; 2 szerencsés játékos osztozhat a jackpoton. A nyerőszámokat (7; 13; 28; 47; 58.) ezúttal kézzel húzták, az egyik műsorvezető, Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd kezén múlott a főnyeremény sorsa a Szerencseszombat adásában. Hiába szorongatja a nyertes lottószelvényt a két szerencsés játékos, még nem dőlhetnek hátra, van még bőven adminisztratív teendőjük, mire megkaphatják a fejenként 2 308 107 190 forintos főnyereményt.

A nyerteseknek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül jelentkezniük kell a Szerencsejáték Zrt.-nél a pénzéért. Ráadásul az ilyen nagy összegű nyeremények esetében a lottótársaság egy külön telefonszámot tart fenn, az úgynevezett nagynyertes-vonalat. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Abban az esetben, ha a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a társaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen található információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertes kereste föl őket. Ezután kezdődik csak meg a kifizetési eljárás lefolytatása, aminek keretében sorkerül egy személyes találkozásra is. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Amit azonban sokszor fel sem fognak a játékosok: a társaság eddigi tapasztalatai alapján a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, amikor kifizetésre került a pénz. Amit sokan nem tudnak kezelni, és alig pár év alatt elherdálják a milliókat, vagy éppen a milliárdokat.

Hamar eltapsolták a főnyereményt

Még korábban számoltunk be Andrachek lászló és felesége, Anikó történetéről, akik még 2013-ban nyerték meg a lottót, és vitték haza a 636 millió forintos főnyereményt. A győri nő és a férje ugyanis minden pillanatát kiélvezték a hirtelen jött gazdagságnak: több lakást, egy 180 négyzetméteres házat, nyaralót és luxusautót is vásároltak, amihez – miután egyikőjüknek sem volt jogosítványa – egy sofőrt is fizettek. Mára pedig semmi sem maradt a mesés vagyonból.

A házaspár ugyanis teljesen elvesztette a realitásérzékét, és miután vettek a gyerekeiknek 1-1 lakást kétkézzel kezdték el szórni a pénzt. Nemcsak házat és luxusotthont vásároltak maguknak, de nyitottak egy kávézót is, amit 6 éve, 2017-ben kénytelenek voltak bezárni, miután többmilliós adótartozást halmoztak fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A balatoni nyaralótól is megváltunk idővel, az autónkat viszont csak most, három-négy hónapja adtuk el. Az az igazság, hogy magunk nem vezetünk, mert nincsen jogosítványunk, a sofőrt pedig meg már nem tudtuk megfizetni. Egyébként vele nagyon jó a viszonyunk, a kocsit is végül ő vette meg tőlünk

mondta el korábban Anikó. A pár mára pedig a 180 négyzetméteres otthonukat leszámítva mindenüket pénzzé kellett tenniük, ráadásul a családi ház egy részét is kénytelenek voltak kiadni, hogy bevételhez jussanak.

Mi egy nagy, több mint 180 négyzetméteres családi házban élünk Győr kertvárosi részében. Az alsó szinten van egy albérlőnk, s most azon gondolkodunk, hogy egy kisebbe költözünk, mert kettőnknek nagyon nagy ez az épület. Rengeteg munkarendben tartani, a villany- és a gázszámlákról nem is beszélve. A sokszorosukra nőttek

– tette hozzá a korábbi milliomos.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem