27 °C Budapest
Camp counselor giving instructions to group of young kids standing in circle in front of wooden forts in woods at summer camp

Komoly drágulást kaptak a nyakukba a magyar szülők: sokaknak nincs választása, így is befizetik

2023. március 29. 21:06

Átlagosan 10-20 százalékkal drágultak a nyári gyerektáborok, hiszen a költségek nőttek, különösen a bérleti díjak és az étkeztetés drágult.

Van olyan szülő is, aki a tavalyi gyerektábor ár csaknem kétszeresével szembesült. A drágulás oka az az RTL Híradó riportja szerint, hogy költségek nőttek, különösen a bérleti díjak és az étkeztetés drágult. Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője arról beszélt, általános a 10-20 százalékos áremelkedés, de a szervezők igyekeznek egy középutat megtalálni az árak kapcsán - ami pont nem veszteség, de a szülők még ki tudják fizetni. Hozzátette, a drágulás ellenére is csúcson pörögnek a foglalások.

A Balaton-parti Erzsébet-táborokra az iskolák még két hétig jelentkezhetnek. Az áruk idén sem változott: jelképesen 1000 forintot fizetnek a szülők az egy hetes táborért, a napközisért pedig 500 forintot - emlékeztettek a riportban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem