2 °C Budapest
Witcher cauldron with color smoke for Halloween

Új Harry Potter-könyv jelenik meg 2023-ban: itt az az első hivatalos mágia kézikönyv!

2023. március 3. 15:14

Új kiadvánnyal bővül a Harry Potter-univerzum! - közölte az Animus Kiadó. Bár a Harry Potter és Voldemort Nagyúr hét éven át tartó párharcát bemutató könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó regénnyel, az utolérhetetlen sikerű varázsvilág évről évre bővül, legyen szó filmekről, színdarabról vagy éppen videójátékról. A rajongók legnagyobb örömére idén ősszel egy újabb könyv érkezik, a világ számos országában egyszerre debütál majd a Varázsalmanach.

J. K. Rowling könyvsorozatának sikere páratlan, már több mint 600 millió eladott példánynál tart a hét regény szerte a világban. Az első kiadások óta számos díszkötéses verzió is napvilágot látott, sőt, a regények illusztrált példányai is megvásárolhatók – jenleg az első öt rész, a hatodikkal jelenleg is dolgozik az illusztrátor. Az idén érkező Varázsalmanach viszont minden eddigi kiadványt felülmúl látványvilágban: a kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált, hét grafikus művész rajzai teszik lélegzetelállítóvá az olvasmányélményt, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg.

A Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia kézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

„Sok mindent láttunk már a Harry Potter kiadványok kínálatában, úgyhogy bátran állítjuk, hogy ez az almanach igazán nagy élmény lesz mindenkinek, aki szereti ezt a világot. Hihetetlenül részletgazdag, tele információval, egy igazi Harry Potter-kincsesláda. Persze pont ezért őrült nagy munka, és valószínűleg éppen most egyszerre dolgozik rajta sok-sok fordító és szerkesztő kolléga az egész világon. Nagyon várjuk, remek karácsonyi ajándéknak ígérkezik” – mondta el az ősszel érkező Varászalmanach kapcsán Fekete Judit, a Central Kiadói Csoport marketing vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem