Új kasszasiker tarol a magyar mozikban is: nagyon fogynak a jegyek, mindenki ezt a filmet akarja látni

Új kasszasiker tarol a magyar mozikban is: nagyon fogynak a jegyek, mindenki ezt a filmet akarja látni

2023. február 2. 19:01

Hetek óta vezet a magyar mozikban az Avatar második része a bevételek alapján, azonban a jelek szerint kezdenek ráunni a nézők a kék űrlényekre: az egy hete bemutatott, Gerard Butler főszereplésével készült A gép alig pár nézővel maradt le James Cameron több mint 3 órás filmjétől. Azonban más érdekességek is történtek a heti mozis nézettségi listán.

Hét hete vezeti a magyar mozik nézettségi listáját az Avatar, azonban a jelek szerint lassan már mindenki megnézte James Cameron filmjét, aki kíváncsi volt rá. A múlthéten 49 294-en voltak kíváncsiak a filmre, míg a héten már mindössze 33 464-en vettek rá jegyet, nem sokkal több, mint 79 millió forintértékben. Ez a bevételt tekintve egy 33 százalékos visszaesést jelent összességében.

Az első és a második helyezett nézőszáma között pedig a Filmforgalmazók Egyesületének statisztikája szerint hétről hétre csökken a különbség: A gép című akciófilmre 30 543-an voltak kíváncsiak, amivel 63 millió forintot termelt. A harmadik helyre csúszott ezzel Az ember, akit Ottónak hívnak, miután a filmre 24 669-en váltottak jegyet, közel 49 millió forintértékben.

Ezzel a negyedik helyezést érte el a héten a 2 hónapja bemutatott Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság, aminek 18 869 nézője 36,5 millió forintot hagyott ott a kasszákban. Ötödik lett a héten Brad Pitt új filmje, a Babylon amire mindössze 13 943-an voltak kíváncsiak és 28,5 millió forintot termelt. A filmkritikusok nagy kedvence, A sziget szellemei került a hatodik helyre, miután kicsit több, mint 25 millió forintot hozott és 12 316-an váltottak rá jegyet. Őt követi szorosan Guy Ritchie új filmje, a Fortune hadművelet – A nagy átverés, amit 10 724 ember látott január 26. és február 1 között, amivel közel 23 millió forintot termelt.

Nyolcadik lett a listán az múlthéten bemutatott Mi köze ennek a szerelemhez? című film, amire 8661-en váltottak jegyet 17,5 millió forint értékben. Kilencedik helyen végzett a Top10-es listánkon a M3GAN, ami 16 millió forintot hozott a mozipénztáraknak, miközben 8 193-an váltottak rá jegyet. Utolsó, azaz tizedik lett ezzel a One Piece Film: Red, amit 7325-en néztek meg és közel 16 millió forint bevételt hozott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem