2 °C Budapest
Új kasszasiker tarol a magyar mozikban is: nagyon fogynak a jegyek, mindenki ezt a filmet akarja látni

Új kasszasiker tarol a magyar mozikban is: nagyon fogynak a jegyek, mindenki ezt a filmet akarja látni

2023. február 2. 19:01

Hetek óta vezet a magyar mozikban az Avatar második része a bevételek alapján, azonban a jelek szerint kezdenek ráunni a nézők a kék űrlényekre: az egy hete bemutatott, Gerard Butler főszereplésével készült A gép alig pár nézővel maradt le James Cameron több mint 3 órás filmjétől. Azonban más érdekességek is történtek a heti mozis nézettségi listán.

Hét hete vezeti a magyar mozik nézettségi listáját az Avatar, azonban a jelek szerint lassan már mindenki megnézte James Cameron filmjét, aki kíváncsi volt rá. A múlthéten 49 294-en voltak kíváncsiak a filmre, míg a héten már mindössze 33 464-en vettek rá jegyet, nem sokkal több, mint 79 millió forintértékben. Ez a bevételt tekintve egy 33 százalékos visszaesést jelent összességében.

Az első és a második helyezett nézőszáma között pedig a Filmforgalmazók Egyesületének statisztikája szerint hétről hétre csökken a különbség: A gép című akciófilmre 30 543-an voltak kíváncsiak, amivel 63 millió forintot termelt. A harmadik helyre csúszott ezzel Az ember, akit Ottónak hívnak, miután a filmre 24 669-en váltottak jegyet, közel 49 millió forintértékben.

Ezzel a negyedik helyezést érte el a héten a 2 hónapja bemutatott Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság, aminek 18 869 nézője 36,5 millió forintot hagyott ott a kasszákban. Ötödik lett a héten Brad Pitt új filmje, a Babylon amire mindössze 13 943-an voltak kíváncsiak és 28,5 millió forintot termelt. A filmkritikusok nagy kedvence, A sziget szellemei került a hatodik helyre, miután kicsit több, mint 25 millió forintot hozott és 12 316-an váltottak rá jegyet. Őt követi szorosan Guy Ritchie új filmje, a Fortune hadművelet – A nagy átverés, amit 10 724 ember látott január 26. és február 1 között, amivel közel 23 millió forintot termelt.

Nyolcadik lett a listán az múlthéten bemutatott Mi köze ennek a szerelemhez? című film, amire 8661-en váltottak jegyet 17,5 millió forint értékben. Kilencedik helyen végzett a Top10-es listánkon a M3GAN, ami 16 millió forintot hozott a mozipénztáraknak, miközben 8 193-an váltottak rá jegyet. Utolsó, azaz tizedik lett ezzel a One Piece Film: Red, amit 7325-en néztek meg és közel 16 millió forint bevételt hozott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem