10 °C Budapest
Booking.com

Újra eladó a legendás Korda-villa: mit terveznek Korda György és Balázs Klári egykori otthonával?

2022. december 30. 12:32

Még egy éve sincs, hogy Korda György és Balázs Klári úgy döntött, hogy eladja a Korda-villát, amiért 2022. januárjában 780 millió forintot kértek el, az új tulaj máris árulja azingatlant. A Pénzcentrum most megtalálta a hirdetést, ahol 3 millió euróért (1,2 milliárd forint) árulják a Korda-villát.

Tavaly januárban adta el a Korda-házaspár a híres II. kerületi, szállodaként is üzemelő villáját, amit akkor 780 millió forintért árultak. A hír akkor hamar körbe is futott a magyar sajtóban, főleg miután Balázs Klári elárulta, hogy a villa gázszámlája már a rezsiemelés előtt is félmillió forint volt havonta, ráadásul ehhez hozzájött még a személyzet, illetve a szálloda üzemeltetéséhez tartozó költségek is.

A legendás épületet végül egy ingatlanfejlesztő vette meg, a terv pedig az volt, hogy egy luxus-társasházat alakít ki belőle. A Villa Provence néven futó projekt keretében belül 7 lakást akartak kialakítani, ami közül a legolcsóbb egy 68 négyzetméteres, 2 és félszobás lakást árultak 205,25 millió forintért. Azaz négyzetméterára 3 millió forint felett lett volna. A legdrágább lakás az egykori Korda-villában négy plusz fél szobás, 169 négyzetméteres, ezért 537,785 milliót kérnek, majdnem 3,2 milliót négyzetméterenként - ehhez tetőterasz, és egy hatalmas erkély is tartozik. A legtöbb lakás esetében a vételárban nincs benne a parkolóhely, amiért még külön 8 millió forintot kell fizetnie a vevőnek.

Az eredeti tervek szerint a beruházás idén ősszel indult volna el, és 2023. augusztusában már a vevők be is költözhettek volna a BB energiaosztályú, welnessrészleggel is ellátott luxus ingatlanokba, azonban a jelek szerint az ingatlanfejlesztők nagy fába vágták a fejszéjüket.

Az ingatlan ugyanis újra piacra került, azonban a korábbi ár többszöröséért: a Korda-villát ugyanis jelenleg 3 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért árulják - szúrta ki a hirdetést a Pénzcentrum.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy mi lehet az 1512 négyzetméteres telek eladásának oka, azonban sejthető, hogy a megnövekedett építési költségek és az egekbe szökő rezsiár is hozzátartozott a döntéshez. Ugyanis a 22 szobás villa kifűtése a házaspár elmondása szerint egy kisebb vagyon volt.

A Pénzcentrum számításai szerint a Korda-villában havonta körülbelül 4900 köbméter földgáz után fizethették a számlákat, ami azt jelenti, hogy a rezsiemelés után körülbelül 3,5 millió forint lenne havonta csak a gázszámla. És akkor a villanyról még nem is beszéltünk, ami szintén többszázezres tétel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kisebb lakásba költözött Balázs Klári és Korda György

A Korda-házaspár a 22 szobás villából végül egy jóval kisebb, 150 négyzetméteres budai lakásba költözött, azonban a II. kerületet nem adták fel, csak ahogyan Balázs Klári fogalmazott korábban jóval szerényebb körülmények között fognak élni. Ennek oka az, hogy egy 300 négyzetmétere, hatalmas háznak a fenntartása óriási munka. Ráadásul Balázs Klári a mai napig szeret egyedül megcsinálni minden házimunkát, amit csak tud.

Sokan azt hitték, hogy egy komplett személyzet ugrál körülöttünk, de ez nem igaz! Minden házimunkát, házkörüli teendőt magam csináltam, a kertet is én gondoztam, ami megint csak óriási munka volt. Persze most is ugyanazok a feladatok várnak rám, ránk, mint azelőtt, csak most kisebb területen, szerényebb körülmények között

– nyilatkozta korábban Balázs Klári.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem