16 °C Budapest
Itt a konkrét összeg: ennyiért adhatta el budai luxusvilláját Korda György és Balázs Klári

Itt a konkrét összeg: ennyiért adhatta el budai luxusvilláját Korda György és Balázs Klári

2022. augusztus 17. 15:57

Bár év végén cáfolták, hogy eladó lenne, januárban mégis túladott villáján Korda György és Balázs Klári. 2021 végén 780 milliós árcédulával futott a hirdetés - amiről azt állították, hogy nem is aktuális. A házaspár utólag jó döntésnek nevezte a Korda-villa eladását, mert már a rezsiemelés előtt is félmillió volt a gázszámlájuk.

Még december végén szúrta ki a Pénzcentrum az egyik legnagyobb ingatlanhirdetési oldalon, hogy a Korda-házaspár 780 millióért árulja II. kerületi, szállodaként is üzemelő villáját. Hamar végig is ment a magyar sajtóban, hogy a legendás, 22 szobás ingatlan eladósorba került, Korda György és Balázs Klári viszont még aznap cáfolta, hogy eladó lenne az ingatlan. Azt állították, már nem aktuális a hirdetés, nem eladó a villájuk, az ingatlanos véletlenül hagyta kint az interneten.

Mint kiderült, nem arról lehetett szó, hogy a Balázs Kláriék végül meggondolták magukat, legalábbis a zenészházaspár most a Blikknek árulta el, hogy mégis eladták az ingatlant. Korda György felesége konkrétan azt mondta:

Már idén januárban eladtuk a villánkat és igen nem vertük nagy dobra, mert úgy gondoltuk, hogy ez nem tartozik senki másra. Most is teljes mértékben tiszteletben tartjuk az adásvételi szerződésben foglaltakat így semmilyen információt nem szeretnék kiadni az ügyben.

Ebből tehát nagyon úgy tűnik, hogy Kordáék már december végén tárgyalhattak valakivel az adásvételről (legalábbis egy ilyen léptékű üzlet általában nem pár nap alatt köttetik meg), és ha a vevő alkudott is az árból, akkor is bőven félmilliárd forint feletti összeg üthette Kordáék markát.

A tavaly decemberi hirdetés a Korda-villáról. Fotó: ingatlan.com
A tavaly decemberi hirdetés a Korda-villáról. Fotó: ingatlan.com

A házaspár most a lapnak arról is beszélt, már a rezsiemelés előtt is félmilliós volt a gázszámlájuk, úgyhogy bele sem mernek gondolni, most milyen csekket kapnának. Emellett Korda György elmondta, hogy a személyzetet is meg kellett tartaniuk, a szálló üzemeltetésével járó költségek pedig már túl magasak voltak nekik, így egy idő után meg kellett hozniuk ezt a szomorú döntést. Hozzátették, mostmár csak a színpadi munkára akarnak koncentrálni.

Horror lenne szeptembertől a gázszámla

Ha a házaspárban felmerült, hogy jó ötlet-e eladni a villát, az a rezsiemelés hírére biztosan egyértelmű igenre változhatott. Ha a Balázs Klári által elmondottakból indulunk ki, akkor a Korda-villában havonta kb. 4900 köbméter földgáz után fizethették a számlákat a rezsicsökkentés alatt (ha vonatkozott az épületre), így jönne ki a félmilliós csekk.

Rezsikalkulátorunk segítségével gyorsan kiszámoltuk, hogy szeptemberben már ennek az összegnek a hétszeresét, több mint 3,5 millió forintot kellene fizetnijük havonta csak a gázért. És akkor még a villanyszámláról nem is beszéltünk, ami szintén többszázezres tétel lehet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Rengeteg pénzből újították fel

A házaspár nagy becsben tartotta az ingatlant, amit saját maguk építettek fel. 2017-ben egy elég komoly felújításon is átesett. Nyílászárócsere mellett kazáncsere is volt, új ágyak, fürdőszobák, parketták - gyakorlatilag az utolsó centiig felújították a villát. Akkor Korda György szavaiból arra lehetett következtetni, hogy nem a megtérülés volt a fő szempont:

Ezt már kitermelni nem tudjuk ebben az életben, de büszkeséggel tölt el, hogy az épület a második kerület ékessége

- magyarázta az énekes.

Címlapkép: Bookig.com

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem