9 °C Budapest
Seat in cinema theater with blurred aisle exit lights.

Ismét árat emelt a Cinema City: átlépte a mozijegyek ára egy Disney+, Netflix előfizetését

2022. október 12. 21:02

Több száz forinttal, nagyjából 16%-kal drágultak a legnagyobb mozilánc jegyei, vette észre a Forbes. Az áremelés után egy budapesti 2D-s vetítésre a teljes árú jegyek az eddigi 2150 forint helyett 2500 forintba kerülnek.

Ahogy a lap írja, az áremelés után Budapesten teljes áron mozizni a hálózat egységeiben többe kerül, mint egy hónapra előfizetni a legolcsóbb Netflix-, HBO Max- vagy Disney+-csomagra. persze az összehasonlítás csak szigorúan anyagi értelemben áll is meg, hiszen a mozi és a streaming sem funkcióban, sem élményben nem hasonlítható össze.

A megemelt mozijegyárakra még 120 forintot tesz, ha valaki online vásárolna, azért ugyanis úgynevezett kényelmi díjat kell fizetni. A budapesti Cinema City mozik 3D vetítései szintén emelkedtek, ha nem viszünk saját 3D szemüveget, akkor 3000 forintba kerül a jegyár, saját szemüveggel 350 forintot spórol a néző, az IMAX-vetítéseknél ugyanez az összeg 3300 forint, amiből 400 forint jön le, ha saját szemüveget viszünk. Ennél is nagyobb az emelkedés a VIP mozijegyeknél: 2D-s filmre 6950 helyett 8350 forint a jegy,  3D-s filmnél ez az ár 7500-ról 8950-re módosult. A vidéki Cinema City mozikban 1950 és 2300 forint között alakulnak a 2D-s vetítések.

 
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem