2 °C Budapest
Shiny silver metal handcuffs on blue surface with space for copy.

Rekordot döntött Magyarország: soha nem volt ennyi magyar az Europol listáján

2022. szeptember 29. 10:16

Egyszerre 5 magyar bűnöző is szerepel az Europol Most Wanted körözési listáján, amire eddig még soha nem volt példa. A drogkereskedők felkutatásához a lakosság segítségét kérik – számolt be a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda számolt be arról, hogy öt magyar férfi is felkerült az Europol körözési listájára, ahová a legkeresettebb bűnözők kerülnek fel. Elfogásukkal pedig kártyavárként dőlhetne össze egy drogkereskedelmi hálózat, így a Célkörözési Egységek Európai Hálózata (ENFAST) Európa-szerte kampányt indított a szökésben lévők elfogása érdekében.

A listán egyébként olyan emberek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus és emberölés miatt köröznek. Az öt magyart is már évek óta keresik.

Ellenük a nyomozás még 2020-ban indult és 2021-re sikerült azonosítani két bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan kábítószert terjesztettek: egyikőjük Bács-Kiskun megyében, míg másikójuk Hajdú-Bihar megyében működött. Ők kerültek most fel az EUROPOL legkeresettebb 54 bűnözője közé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/47. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 48. héten 600 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok.

A Hatoslottó nyerőszámai a 46. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/46. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 46. héten 393 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?