london

Nincs több kérdés II. Erzsébet királynő halála után: fontos döntés született a briteknél

2022. szeptember 10. 15:02

III. Károlyt szombaton délelőtt egy történelmi jelentőségű ceremónia keretein belül királlyá avatták a St. James’s Palace-ban, írta a BBC.

Az esemény idejére a II. Erzsébet királynő halála miatt félárbocra eresztett zászlókat újra felvonják.Ugyan Károly már attól a pillanattól kezdve király, hogy az édesanyja meghalt, de a hagyományok szerint a trónutódlási tanács ceremóniáján hirdetik ki hivatalosan az utódot.

A király személyes nyilatkozatot tesz majd a királynő haláláról majd esküt tesz a skót egyház tiszteletben tartásárára. III. Károly egyébként pénteken este szólt először királyként a nemzethez. 10 perces beszédében édesanyját méltatta.

Bár a London Bridge művelet szerint ennek a királynő halálát követő első napon meg kellett volna történnie, végül csak vasárnap ült össze a Szent Jakab-palotában a következő uralkodó trónra segítésén dolgozó tanács, hogy Károlyt az új uralkodóvá nyilvánítsák. A magas rangú politikusokból, bírákból és tisztviselőkből álló testület a ceremónián III. Károlyt hivatalosan is uralkodóvá nyilvánította. Ez volt az első alkalom, hogy ezt a tévében is közvetítették.

A ceremónián Liz Truss miniszterelnök, Károly felesége, Kamilla, illetve az új trónörökös, Vilmos is részt vett, aki apja pénteki bejelentése szerint hamarosan megkapja a walesi herceg címet. A BBC beszámolója szerint ott voltak a korábbi miniszterelnökök, így Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Boris Johnson és Theresa May is, illetve a Canterbury érsek, Justin Welby.

A trónutódlási tanács ülését követően, magyar idő szerint délben az erkélyről felolvasták a Károlyt uralkodóvá nyilvánító proklamációt. Ez azzal a mondattal zárult:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

a királynő halott, éljen sokáig a királyt.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07