Banknotes and lottery ticket as a symbol of fast money

Hivatalos! Ismét drágul a lottó Magyarországon a gyenge forint miatt

2022. július 21. 14:15

A gyenge forint, magas euróárfolyam miatt ismét megemelte az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt. Ahogy márciusban, illetve július elejére is megdrágult az alapjáték, most megint emeltek az árán. Amíg korábban 820 forintért lehetett játszani mezőnként, addig mostanra már 840 forintot kell fizetni.

A Szerencsjáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint az Eurojackpot esetében egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban. (Ez a cikkünk megjelenésének pillanatában érvényes euróárfolyam alapján kevéssel 400 forint felett jár, tehát nagyjából 801 forint lenne.) Az árat viszont az MNB által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben. "A sávos rendszer biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori" - írják. Pedig júliusra már emelkedett egyszer az összeg: 820 forintra, ami korábban idén márciusban változott meg 780 forintról 800 forintra. Az újabb emelés hátterében is a gyenge forint áll.

Más változás is történt korábban az Eurojackpot játékot érintően. A március 25-i sorsolást követően a szokásos pénteki számhúzás mellett már kedden is sorsolnak az Eurojackpoton. A Szerencsejáték Zrt. arra is felhívta a figyelmet, hogy az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változott a telitalálat megnyerésének esélye is, így a korábbi 1:95 millióhoz arány, 1:140 millióra módosul. Vagyis a nyerési esély csökkent.

A héten pedig rekordot döntött a számsorsjáték: jackpotja elérte a maximális halmozódás szintjét, azaz a pénteki sorsoláson bruttó 120 millió euró, átszámítva bruttó 49,1 milliárd forint várja a játékosokat. Magyarországon 93 hete nem született telitalálatos az Eurojackpoton, a 18 országban elérhető játékon pedig utoljára március 27-én született nemzetközi nyertes.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?