2021. március 2. kedd Lujza

Müller Cecília: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma


Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótéjékoztatóján elmondta, hogy a járványgörbe letér a folyamatosan ereszkedő útról, és a betegszám exponenciálisan növekszik. A harmadik hullám elindulását a különböző variánsok terjedése okozza a világban.

Bármely országban jelen lehetnek a koronavírus új variánsai, "és jelen is vannak" - mondta el a tisztifőorvos. Müller Cecília beszámolt róla, hogy nő az aktív fertőzöttek száma hazánkban is. Korábban úgy írták le az új variánsokat, hogy bár fertőzőbbek az új mutáns vírusok, nem okoznak súlyosabb tüneteket.

Sajnos ez a tézis is megdőlni látszik

- tájékoztatott Müller Cecília, és hozzátette: egyértelmű emelkedést lehet tapasztalni a magyarországi kórházi ápoltak számában. Ezek az adatok fokozott óvatosságra intenek, ugyanis az új variánsok súlyosabb lefolyását okozhatják a betegségnek, ami miatt kórházi ápolásra lehet szükség.

A tisztifőorvos arra biztatott, továbbra is tartsuk be a védelmi intékedéseket annak ellenére, hogy hosszú ideje tartanak a korlátozások. Az elkövetkezendő két hét alatt viszont nagy előrehaladást érhetünk el az oltási tervben. Abban bíznak, hogy az ötféle vakcina biztosította lehetőséggel javítani tudják a hazai járványügyi helyzetet. Müller Cecília kérte, hogy a páciensek ne válogassanak a vakcinák között.

Cikkünk frissül.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos átalakulás jön az eMAG-nál: a kiszállítást és a csomagpontokat is érinti
Papp Máté, a Marketplace vezetője beszélt a részletekről.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked