8 °C Budapest

Így csúszott le Vitray Tamás a Rózsadombról

2017. december 18. 16:45

Pest környékén járt látogartóba Vitray Tamás és felesége, Kállay Bori, amikor egy félkész házra lettek figyelmesek. Megvették. Igaz, nem volt könnyű dolguk, ahogy Vitray a Storynak fogalmazott, "így is ki kellett izzadni az árat".

Budapesttől 25 kilométerre, Gödön él Vitray Tamás és felesége, Kállay Bori.

Történt, hogy egyszer Pest környékén voltunk látogatóban, amikor egy félkész házra lettem figyelmes. Tábla hirdette: eladó. Hát mi megvettük

- mondta a színésznő, majd Vitray Tamás átvette a szót:

Budai villanegyedre gondolni sem akartunk, még így is ki kellett 'izzadni' az árat. Eladtuk a veresegyházi faházas telkünket. abból és baráti kölcsönből lett meg az összeg.

Az építkezés befejézéséhez pedig apránként keresték meg a pénzt. A munkálatokat egyébként Kállay Bori felügyelte, ha valami nem volt hibátlan, akkor jelezte a munkásoknak, hogy kezdjék elölről. Az emeletes családi házban jelenleg hárman élnek: a házaspár és a cicájuk, Odisz. A kertben pedig egy medence is helyet kapott.

Most is arcpirítóan drága a Rózsadomb

Azt, hogy pontosan mióta él Gödön Vitray Tamás, nem tudjuk. De ha megnézzük a Rózsadomb és Göd 10 évvel ezelőtti átlagos négyzetméterárait, láthatjuk, hogy már akkor is arcpirítóan drágának számított a II. kerület. Az ingatlannet.hu statisztikái szerint a családi házak átlagos négyzetméter ára 2007 decemberében a második kerületben 391295 forint volt, míg Gödön 250286 forint.

2017 decemberében a legdrágább budapesti kerület egyébként a Belváros, ahol 700 ezer forintnál is többe kerül egy lakás négyzetmétere, a második pedig a Várnegyed, ahol 600 ezer forintba kerülnek. A II., XII. és VI. kerületekben is félmillió forint fölött vannak az árak - derül ki az OTP legfrissebb, a NAV idei első három negyedéves ingatlanforgalmi adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérkép elemzéséből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem meglepő tehát, hogy sokan a felkapott, belvároshoz közeli kerületek helyett a külső kerületekben és az agglomerációban keresik új otthonukat. Az Otthon Centrum december eleji elemzése szerint például a kiscsaládosok számára, illetve akik családi házas övezetbe vágynak, most az agglomerációban Nagykovácsi, Diósd, Budajenő, Dunaharaszti és Telki a nyerő. A fővárosban pedig XI., XIV. és a XVI. kerület bizonyul ideálisnak.

Ha az átlagos eladási árat nézzük, míg Dunaharasztiban az idén értékesített átlagos családi ház ára 22 millió forint volt, addig Telkiben 55, Diósdon 67, míg Nagykovácsiban 71 millió forint. Budajenőn 35 milliót kell fizetnünk. Gödön ennél valamivel olcsóbb, 33,1 millió forintos eladási árral számoltak.

Jól jönne egy kis pénz karácsony előtt? Mit szólnál 300 ezer forinthoz?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Címlapfotó: Honéczy Barnabás / MTI

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem