2020. október 1. csütörtök Malvin

Ezekkel a lehetőségekkel tényleg könnyű a tanítás: próbáld ki!


A COVID-19 teremtette járványügyi helyzet soha nem látott kihívás elé állította a tanárokat, a diákokat és a szülőket. De számos okos megoldást kínálkozik a digitális oktatásra.

Íme négy egyszerű módszer, amellyel bárki, otthonról használhatja a Google Earth-öt tanulási eszközként, vagy akár egyszerűen új helyek megismerésére.

Járd körbe a világot a “Jó napom van" funkció kiválasztásával

A “Jó napom van" funkció visszaadja azt az érzést, mint amikor a forgó földgömbre véletlenszerűen bökünk rá - a dobókocka ikonnal felfedezhetjük a világot és váratlan helyekre juthatunk el virtuálisan.

Mérd meg a világot

Tűnődtél már azon, hogy milyen messze van az otthonod a Húsvét-szigetektől? A Google Earth mérőeszközével könnyedén mérhetünk távolságokat és útvonalakat, egyben azt is megtudhatjuk hogy mennyi időt venne igénybe, ha a kiválasztott helyre gyalog, úszva, esetleg evezve akarnánk eljutni.

Fedezd fel a Google Earth Voyager játékait és képeit

Mennyit tudsz a világ nemzeti parkjairól? Felismered a pingvin hangját? Pár kattintással bárki tesztelheti tudását a nemzeti parkok, az állatok hangjai vagy az űrkutatás területén. A diákok kipróbálhatják az Earth Bingót, vagy ABC-kkel ismerkedhetnek meg műholdas képek segítségével.

Látogass el a Google oktatási partnereinek webhelyére

A hallgatók továbbfejleszthetik geo-írástudásukat, és inspirációt kaphatnak a National Geographic segítségével. A "Megosztás a Google Classroom-ba" gombra kattintva a PBS Learning Media World Explorers videóinak gyűjteményét és óraterveit az egész osztálynak eljuttathatja.

A Google Earth Education angol nyelvű oldalán további hasznos anyagokat és oktatási tevékenységek találhatók, azok az oktatók, akik pedig kapcsolatba lépnének egymással, hogy megosszák ötleteiket és tippjeiket a program  osztálytermi hasznosításáról, ellátogathatnak az oktatási közösség fórumára, valamint követhetik az alkalmazást Twitteren és Facebookon egyaránt.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó