Little village at Lake Balaton,Hungary,Nikon D5000

Mi folyik itt? Tényleg 3 millió forintos négyzetméteráron cserélnek gazdát a balatoni ingatlanok?

2024. május 11. 19:04

Nemrég körbejárta a sajtót ahír, miszerint a 3 millió forintot is elérhetik egyes Balaton-parti lakásfejlesztések négyzetméterárai. A Portfilio utánanézett, hogy valóban ennyire megdrágult-e a balatoni lakáspiac, így az új és a használt lakások aktuális árai mellett a tavaly gazdát cserélt lakások és házak árait is összehasonlították.

A lap elemzéséből kiderült, hogy a 3 millió forint még az új lakásoknál sem az átlagos négyzetméterár, a teljes kínálatot nézve az új lakások négyzetméterárában 1,5 millió forint az átlag, ami hasonló a fővárosi új lakások áraihoz.

A legolcsóbban Balatonmáriafürdőn lehet új lakáshoz jutni, ahol kicsivel haladja meg az átlagos négyzetméterár az 1 millió forintot, de Zamárdi sem sokkal drágább ennél, ott 1,1 millió forint az átlag.

Siófok és Keszthely nagyobb projektjeiben jellemzően 1,6 millió forintba kerül egy négyzetméter, Balatonfüreden a sokkal kisebb, mindössze néhány tucat lakásból álló kínálatban 1,4 millióba. A klasszikusan a legdrágábbakhoz tartozó Csopak és Tihany új építésű lakásainak átlagára 1,8-1,9 millió forint négyzetméterenként, míg a listát 2,5 millió forinttal, toronymagasan vezeti Balatonakarattya.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem