27 °C Budapest
Velem, 2019. március 3.Törõcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznõ otthonában.MTVA/Gyûjtemény: Keleti Éva

Komoly pénzért árulják Törőcsik Mari egykori házát: már a faluban sem nézték jó szemmel, ami történt vele

2024. április 22. 08:44

69 millió forintért árulják Törőcsik Mari egykori velemi házát. Az ingatlan a színésznő 3 évvel ezelőtti halála óta üresen áll, szellemházzá változott - ami elszomorította a falu lakosait. A helyiek szerették volna, ha emlékhellyé alakítják, de a település költségvetésében erre nincs keret.

69 millió forintért árulják Törőcsik Mari egykori velemi házát, ahol a Nemzet Színésze, a háromszoros Kossuth-díjas színésznő élete utolsó éveit töltötte. A Blikk által kiszúrt hirdetés szerint a művésznő által 1973-ban vásárolt, majd tíz éve a lányának, Teréznek ajándékozott ház Velem központjában áll.

A házban két bejárat, négy szoba, két zuhanyzós fürdőszoba, két konyha, valamint külön kazánház (gáz központi fűtés) és boltíves pince található. A kert végig füvesített, ahol gyümölcsfákat, 15 négyzetméteres gerendaházat és egy kis medencét láthatunk - áll a hirdetésben. Az 1450 négyzetméteres telken lévő, körülbelül 140 négyzetméter méretű, régi parasztházból átalakított ingatlant Törőcsik Mari lánya először barátoknak próbálta meg eladni, de ez nem sikerült, így nyilvánosan is meghirdette. A korábbi hírek szerint akkoriban 45 millió forintot kért az ismerősöktől a házért - ami ennél jóval többet ér.

A ház a színésznő három évvel ezelőtti halála óta üresen áll, szellemházzá vált az alig négyszáz fős település főutcáján, ami elszomorította a helyieket, akik abban bíztak, hogy az ingatlant emlékházzá alakítják. Ám külső segítség nélkül Velem költségvetése nem bír el egy ilyen beruházást. 

Címlapkép: Keleti Éva, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem