Mowing the grass with a lawn mower in sunny summer. Gardener cuts the lawn in the garden

Élesedik a bírságbomba a kertesházban-élő magyarokra: aki itt ilyenkor nyír füvet, 200 ezret is fizethet

2024. április 19. 09:43

A fűnyírásiszezon kezdet miatt a budapestkornyeke.hu megnézte, hogy a főváros agglomerációjában milyen csendrendeletek vannak érvényben.

A portál azt írja, általában tilos a 90 decibelnél hangosabb tevékenységek végzése este 8 és reggel 6 óra között, de a legtöbb agglomerációs településen még szombaton 8-tól 18 óráig is megengedett a fűnyírás. Megírták azt is, hogy Budapest környékén az egyik legszigorúbb szabályozás Pátyon van. Itt az önkormányzat vasárnaponként egyáltalán nem engedélyezi a zajkeltést, így a fűnyírást sem. Szombaton este 8-ig lehet zajongani, hétköznapokon pedig 8 és 20 óra között kell megoldani a zajos munkákat.

Ehhez képest például Érd lazább, itt hétköznap 8 és 19 óra között, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 9-12 óra között lehet zajongani. Itt tehát nincs blokkolva például a vasárnap. Aki viszont megszegi a szabályokat, az mélyen a zsebébe nyúlhat, magánszemélyek 50 és 200 ezer forint közötti összegre, jogi személy, vagy cég pedig akár egymillió forintos bírságra is számíthat.

Mindezekhez képest mondjuk Mogyoródon nem igazán van szabályozva a zajkeltés. A város hivatalos települési oldala azt írja, hogy náluk nincs pontos időkorlát meghatározva a zajkeltés tilalmára vonatkozóan. A körülmények döntik el, hogy egy zajkeltés szükséges, illetve indokolt-e és ezt tűrniük kell-e a szomszédoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem