Flying, Summer, Sunset, city, drone view village country town rural

Kiderült: magyar exdiplomata repülője zuhant le Ráckeresztúrnál

2024. április 14. 20:31

Újabb részletek derültek ki a szombat délelőtt Ráckeresztúrnál történt halálos légibalesettel kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint a sportrepülő egy exdiplomata, Magyari József tulajdonában állt.

Magyarország 2022-es légijármű lajstroma szerint Magyari József tulajdonában volt az a HA-PET lajstromjelű sportrepülő, amely szombaton délelőtt lezuhant egy Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területen - írja a 444. A balesetben a rendőrség tájékoztatása szerint két férfi utazott, akik mindketten a helyszínen meghaltak. A körülményeket büntetőeljárásban vizsgálják.

A Fejér megyei FEOL nem nevezi meg az áldozatokat, de azt írja, „nem hivatalos források szerint a kisrepülőgépen egy testvérpár tartózkodott, akik közül az egyik az egykori szingapúri magyar nagykövet volt”.

Az EXTRA 330/L típusú gép egy különleges sportrepülő, Besenyei Péter műrepülő-pilóta több alkalommal is vezette, amikor a fővárosban, a légiparádék keretében átrepült vele a Lánchíd alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm