17 °C Budapest
Magician taking rabbit out out of a magic hat with wand.

Nem hiszed el, hogyan varázsolt 100 forintból egy családi házat az ismert magyar bűvész

2023. július 26. 15:17

A kétszeres világbajnok bűvész legújabb YouTube-sorozatában 100 Ft-ból „varázsolt” egy házat, amit egy rászoruló családnak ajándékozott. A két gyermeket nevelő, szerény körülmények élő házaspár a fináléig nem tudott semmit az egész akcióról. Teljes megdöbbenésben, könnyek között vették át új otthonuk kulcsait.

Hajnóczy Soma neve sok embernek ismerősen csenghet. A nemzetközileg is ismert bűvész gyakran áll társadalmilag érzékeny témák mögé. Volt, hogy hajléktalanoknak „varázsolt” pénzt és ételt, volt hogy a Bátor Táborban tanította bűvészkedni a gyerekeket, de rendszeresen adakozik rászoruló szervezeteknek is.

Legújabb kreatív projektjében – amelyet százezrek követtek a nagyobb videómegosztókon – Soma azt tűzte ki célul, hogy 100 Ft-ból vásárol egy házat. Ezt a látszólag lehetetlen elképzelést néhány hónap alatt meg is valósította. Nemzetközileg szerveztek már hasonló akciókat, amelyekben egy kis tárgyat csereberéltek el egyre nagyobbakra, de tudomásunk szerint itthon ilyen léptékben ez még senkinek sem sikerült.

Soma a sorozat első részében 100 Ft-ból vett egy egyszerű tollat, aminek készített egy reklámot, majd elárverezte azt. 130.000 Ft-ért sikerült eladnia. A befolyt pénzből ezután gyűjtői kártyacsomagokat vett, amelyeket az aláírásával már közel félmillió forintért értékesített. A kártyákat két Playstation 5 követte, ezekből 2 elektromos gitárt vásárolt, amelyeket 20 híres magyar zenésszel íratott alá. Többek között Azahriah, Presser Gábor, Geszti Péter, Majka, a Punnany Massif, Kiss Tibi, Hobo, Zorán, és Hooligans is szignózták a gitárokat.

A hangszereket, amelyek már több, mint 4 és fél millió forintért keltek el, két elektromos robogó követte. A robogókért kapott pénzből ezután a bűvész egy oldtimer Porschét vett, végül pedig egy maldív-szigeteki luxusutazást árverezett el. A projekt leforgása alatt összesen több, mint 16 millió forintot „kovácsolt” Soma a kezdeti százasból. Végül egy 100 négyzetméteres családi házat sikerült vennie a pénzből, amelyet egy rászoruló családnak ajándékozott.

Sokkoló volt látni, hogy korábban milyen körülmények között élt a család, akiket egy alapítvány segítségével választottunk ki

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- vallotta be Soma. A család nem sejtett semmit az egész akcióról. Az hitték, Somáék mindössze néhány játékot visznek a gyerekeknek ajándékba. Annál nagyobb volt a meglepődés és az öröm, mikor a bűvész elővett a házról egy képet, és felfedte látogatásának valódi okát. Az egész család mélyen meghatódva és örömmel fogadta a hírt.

“Pályafutásom egyik legszebb „bűvészmutatványát” jelentette ez számomra, hiszen egy család életét változtathattuk meg, felhívásomra pedig a követőim egy emberként mozdultak meg. A sorozat üzenete is innen ered: mindenki segítsen a saját eszközeivel ott, ahol tud, és úgy, ahogy tud. Nem az a lényeg, hogy mennyivel segítesz, hanem az, hogy segítesz, hiszen a jóság összeadódik, ahogy ezt a 100Ft-ból megvásárolt ház története is mutatja.” – fűzte hozzá az ötletgazda.

Az új településen egyébként tárt karokkal fogadták a családot. A polgármester személyesen is ott volt a ház átadóján és boldogan köszöntötte az új lakókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm