Orbán Viktor az új intézkedésekről: ha gyorsabban terjed a vírus, reagálni kell

Orbán Viktor az új intézkedésekről: ha gyorsabban terjed a vírus, reagálni kell

2021. november 5. 07:42

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy itt a negyedik hulllám, melyben a delta variáns tarol, ez sokkal gyorsabban terjed és agresszívebb is. További védelmi intézkedéseket nem jelentett be a miniszterelnök.

A delta variáns száguld végig a világon, ami egy agresszívebb alfaj. Akkor nem okozna semmi bajt, ha mindenki be lenne oltva ellene - mondta el a miniszterelnök.

Akik be vannak oltva, nincsenek veszélyben, akik azonban nincs beoltva, az nagy bajba kerülhet.

  - mondta el, majd hozzátette, a védelmi intézkedések lassítják a vírus terjedését, de nem állítják meg azt. Mindenkit utol fog érni. De további védelmi intézkedéseket egyelőre nem helyezett kilátásba, hiszen a leghatékonyabb védekezés az oltás, az pedig mindenki számára elérhető. De

amennyiben felgyorsul a járvány terjedése, reagálni kell

Szerinte a kormány hiába próbál, nem tud több embert meggyőzni, most a munkahelyi közösségeken a sor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A minimálbérrel kapcsolatba a miniszterelnök elmondta, egy rosszul meghatározott emelés vállalati csődöket okozhat, a megoldás, hogy ne a kormány határozza meg a minimálbért. A kormány csak közvetít a felek között és esetleg átvállal bizonyos pénzügyi terheket.

A 200 ezer forintos minimálbér nagyon nagy lépés, egy év alatt 20%-ot emelni nemzetközileg is kiemelkedő. Éppen ezért vállalata a kormány, hogy hajlandó a dolgozók után járó járulékot csökkenteni a lépésért cserébe, végül egy nagyon jelentős adócsökkentésről állapodtak meg.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?