20 °C Budapest
Esztergom old town bus terminal in Hungary

Megkötötték a paktumot: ezt tervezi az EU a magyar vidék településeivel

2021. július 12. 08:15

Az uniós vidéki térségekre vonatkozó, hosszú távú jövőképét terjesztett elő az Európai Bizottság. A HelloVidékhez került dokumentum többek között meghatározza, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek ezek a területek. A fejlesztésekben kulcsszerep hárul majd az úgynevezett vidékfejlesztési paktumra és az uniós vidékfejlesztési cselekvési tervre.

Hogyan állhatnak ellen a válságoknak és virágozhatnak az uniós vidéki térségek? Ezt a kérdést boncolgatta legutóbbi ülésén az Európai Bizottság, amely az uniós vidéki térségekre vonatkozó, hosszú távú jövőképét terjesztette elő.

A HelloVidékhez került dokumentum többek között meghatározza, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek ezek a területek, miközben több olyan lehetőségre is felhívja a figyelmet, amely kimondottan ígéretes lehet a vidéki térségek fejlődése szempontjából.

A szakemberek szerint a jövőkép előterjesztése az első lépést jelenti abban a folyamatban, amelynek az a célja, hogy az uniós vidéki térségek 2040-re erősebb, összekapcsolt, válságálló és virágzó területekké váljanak. Ebben kulcsszerep hárul majd az úgynevezett vidékfejlesztési paktumra és az uniós vidékfejlesztési cselekvési tervre.

További részletek a cikkben!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24