17 °C Budapest
Loft conversion in Victorian Terrace house in Bristol, Mid Project, Part 1 of Sequence

Újabb katasztrófa küszöbén állunk: segíthet még az EU csodafegyvere?

2021. május 31. 08:15

Többszintű éghajlat- és energiaügyi párbeszédet kezdeményezett a Régiók Európai Bizottsága (CoR) az uniós épületfelújítási törekvések kapcsán, amely a pandémia helyzetet követő helyreállítási tervekben is fontos szerepet kap. A tizennégy ország részvételével szervezett online konferenciára a HelloVidék is meghívást kapott. A megbeszélésen az uniós intézmények és tagállamok helyi és regionális vezetői vitatták meg, hogyan lehet maximalizálni energetikai felújításokban rejlő lehetőségeket annak érdekében, hogy az jól szolgálja a következő évtizedben Európa társadalmi és gazdasági fellendülését.

A Régiók Európai Bizottsága és az Európai Unió Tanácsának portugál elnöksége összefogta a helyi és regionális hatóságok, a tagállamok állandó képviseleteinek, valamint az Európai Bizottság és az Európai Parlament erőfeszítéseit. Arra kerestek választ, hogyan lehet biztosítani azt, hogy az uniós felújítási hullám felgyorsítsa a COVID-19 világjárványból való társadalmi és gazdasági kilábalást, miközben zöldít egy olyan ágazatot, amely az energiafogyasztás 40 százalékát és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 36 százalékát teszi ki az Európai Unióban (EU). Az online tanácskozáson célként tűzték ki, hogy hidakat építsenek a különböző szintű döntéshozók között, a helyi és regionális hatóságok teljes körű bevonásával a nemzeti reziliencia- és helyreállítási tervek tervezésében és végrehajtásában.

Ha érdekel az összes recept, a HelloVidék oldalán tovább olvashatsz. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?