2 °C Budapest
construction warehouse with cement bags for industry use

Óvatosan ezekkel az építőanyagokkal: így csak pénzkidobás lesz a felújítás

2021. május 10. 08:15

Otthonunk különböző építőipari termékekből áll össze, ezért nagyon fontos, hogy milyen minőségű alapanyagokat használunk fel építkezés vagy felújítás során. Az építőanyagok minősítési eljárásaival kapcsolatban sokan nincsenek tisztában, ezért úgy gondoltuk utánajárunk a témának, hogy mindenki számára érthetővé váljon, hogyan folytatódnak le a megfelelőségértékelési eljárások, függetlenül attól, hogy könnyűszerkezetes vagy téglaépítésű házakról van-e szó. A folyamatot Pataki Erika, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Megfelelőségértékelő Központjának a vezetője segítségével jártuk körbe a HelloVidék.

Alapvetően minden építési anyag minőség-, de nevezzük inkább megfelelőségvizsgálata, bevizsgálása kiemelkedő jelentőséggel bír, nincs különbség abban, hogy azokat milyen technikával készült építménybe dolgozzák be. Gondoljunk csak bele, hogy ezekből a termékekből áll össze a hosszú évekig használni kívánt otthonunk. A fogyasztók körében egyre inkább előtérbe kerülő tényező a bizalom az adott termék, szolgáltatás iránt, ezzel együtt pedig a minőségbiztosítás - írja a HelloVidék.

Ma egy építési termék akkor tervezhető és építhető be egy építménybe, ha a „teljesítménye”, tehát a különböző tulajdonságai hozzájárulnak ahhoz, hogy az épület megfeleljen a rá vonatkozó alapvető követelményeknek. Hogy ez pontosan mit is jelent, a következőkben részletezzük. A folyamat megismerése lényeges ahhoz, hogy az építtető megértse, miért fontos egy építési termék teljesítménynyilatkozata.

Az egyes építési termékekre vonatkozó specifikációt, jellemzőket és azok teljesítményértékelési módszereit a műszaki előírás tartalmazza, és ez a dokumentum írja le a forgalmazására vonatkozó teendőket is. Ezeket a műszaki előírásokat vagy a szabványosító testületek készítik, vagy – amennyiben egyedi műszaki előírásról van szó – műszaki értékelő szervezetek, mint amilyen az ÉMI.

További részletek a cikkben!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem