15 °C Budapest
Nagy Feró kezéből máris kicsusszantak a Kossuth-díj mellé járó milliók

Nagy Feró kezéből máris kicsusszantak a Kossuth-díj mellé járó milliók

2021. április 3. 10:05

A Beatrice frontembere március 15-én kapott Kossuth-díjat. A rangos elismerés mellé pénzjutalom is jár, méghozzá nem is kevés, közel 20 millió forint. Nagy Feró elárulta, mi lett a pénz sorsa.

Magyarország számára kivételesen értékes pályafutása során a magyar rockzenei élet emblematikus alakjaként egyedi stílusával generációk ízlését formáló és a rendszerváltoztatás korának fontos témáit a zene nyelvén megszólaltató, sokoldalú előadó-művészete elismeréseként kapott Kossuth-díjat Nagy Feró március 15-én.

Azt se tudom, hol jár a pénz, kinek a számlájára megy. Valószínűleg a feleségemére. Amikor aláírok egy szerződést, megadok egy bankszámlát, arra átutalják. Az asszony meg nézegeti, hogy na, jól van, papa, egész jól csináltad

 - nyilatkozta a Beatrice frontembere a Blikknek, majd bevallotta, nem foglalkozik az anyagiakkal. Úgy van vele, 

jó, ha kap egy szép összeget a munkájáért, de jobban érdekli a teljesítménye.

Komolyra fordítva a szót elárulta, hogy a Kossuth-díjért járó milliókat  arra szánja, hogy unokái, a hároméves Patrik, a kétéves Alíz Beatrice és a nemrégiben született Nimród Zalán biztonságban nőjenek fel. Vannak tehát befektetései is.

Szép summa

A díjjal járó jutalom összege 2013 óta a bérből és fizetésből élők előző évi (a Központi Statisztikai Hivatal által számított), országos szintű nettó nominál átlagkeresetének hatszorosa, ötvenezer, illetve százezer forintra való felkerekítéssel. 

Számításaink szerint ez 19,3 millió forintos jutalmat jelent.

(fotó: Facebook)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 23. péntek
Béla
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?