Kiakadtak a gamerek az áremelésen: meghátrált a Microsoft

Kiakadtak a gamerek az áremelésen: meghátrált a Microsoft

2021. január 24. 11:03

Hatalmas felháborodást váltott ki a Microsoft pénteki bejelentése: megemelték volna az Xbox Live Gold előfizetések árait - ez kell ahhoz, hogy a játékosok online is játszhassanak egymás ellen. A gamerek kiakadtak, a cég végül meghátrált, sőt, engedményeket is tett.

A Microsoft január 22-én jelentette be, hogy megemeli az Xbox Live Gold szolgáltatás árát, ami ahhoz szükséges, hogy az Xbox konzolokon elérhetők legyenek a különböző játékok multiplayer módjai. A cég közleménye szerint az egy hónapos előfizetést 10-ről emelkedett volna 11 dollárra, míg a negyedéves esetében 25-ről 30 dollárra nőtt volna az összeg, a féléves előfizetés esetében pedig 50 százalékos emelkedést állapítottak meg, ebben az esetben 40 helyett már 60 dollár lett volna a fizetendő összeg.

A pénteki bejelentés olyan mértékű felháborodást okozott a felhasználók körében, hogy a Microsoft kevesebb, mint egy nappal később meghátrált: bejelentették, hogy rossz döntést hoztak, és mégsem emelik meg a szolgáltatás árait. Ezzel párhuzamosan arról is beszámoltak, hogy a jelenlegi gyakorlattal ellentétben a közeljövőben az Xbox konzolokon az úgynevezett Free-to-Play játékok esetében már nem lesz szükség Xbox Live Gold előfizetésre ahhoz, hogy a felhasználók online játszhassanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?