Orbán Viktor: További lépések várhatók, újabb ágazatoknak jöhet mentőcsomag

Orbán Viktor: További lépések várhatók, újabb ágazatoknak jöhet mentőcsomag

2020. március 20. 07:15

Ez a veszélyhelyzet 9. napja, 85-re emelkedett a koronavírsussal megfertőződöttek száma. Orbán Viktor a péntek reggeli interjúban  bejelentette, hogy további gazdaságmentő intézkedések várhatók. 

A miniszterelnök megerősítette, hogy 6 súlyos koronavírusos beteg van itthon, és elkerülhetetlen a tömeges megbetegedések korszaka. De a lassítás lehetsége, ami azért kell, hogy az egészségügyi rendszer bírja a nyomást.

A legnagyobb félelmet ma itthon a bizonytalanság okozza: mire számíthatunk, ha megkapjuk?

"Jól döntöttünk, amikor szigorú intézkedéseket hoztunk, a korai szakaszban. Ezért lassú a terjedés. A végén a megbetegedések száma ugyanannyi lesz, mint Európa más országaiban, de drámai helyzet lenne, ha egyszerre sok ember betegedne meg, mint most Olaszországban. Ez ellen két módon lehet védekezni: eszközvásárlás, a másik, hogy lassítjuk az egészségügybe egyszerre beérkezőbetegekszámát."

"Van elegendő maszk itthon, sőt, gyártunk is" - mondta el a miniszterelnök, bár beismerte, nincs könnyű dolguk. Nagy kiterjedésű hálózattal szerzik be az eszközöket, de többet kell venni mindenből, mint amennyire most szükséges. 

Felállt az ország védekezése - mondta el sőt, már az első gazdasái intézkedések is megszülettek, de

további lépésekre is szükség lesz!

Tovabbi segitsegeket kell adni, és újabbb ágazatokat kell bevonni. Arra a kérdésre, hogy a bankok partnerek-e ebben, az válaszolta a miniszterelnök, hogy "ez nem kerdeztem meg, de ugy latom, hogy igen."

Cél, hogy kevesen essenek ki a munkából, akik kiesnek, azok minél hamarabb visszatérhesenek. Próbálkozunk a vállalkozókat olyan helyzetbe hozni, hogy ne kelljen elbocsátani a munkavállalókat. 

A törlesztőhitelek moratóriuma miatt nagyjából 3000 milliárd forint marad az embereknél december végéig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tömeges megbetegedések időszakában is fontos lesz majd a kommunikáció: megbízható tájékoztatásra lesz szükség, méghozzá magyar adatok alapján. De hogy akkor milyen lépésekre lesz majd szükség, arra nem tért ki a miniszterelnök.

 

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Minden a koronavírusról itt - KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?