15 °C Budapest
Orbán Viktor: További lépések várhatók, újabb ágazatoknak jöhet mentőcsomag

Orbán Viktor: További lépések várhatók, újabb ágazatoknak jöhet mentőcsomag

2020. március 20. 07:15

Ez a veszélyhelyzet 9. napja, 85-re emelkedett a koronavírsussal megfertőződöttek száma. Orbán Viktor a péntek reggeli interjúban  bejelentette, hogy további gazdaságmentő intézkedések várhatók. 

A miniszterelnök megerősítette, hogy 6 súlyos koronavírusos beteg van itthon, és elkerülhetetlen a tömeges megbetegedések korszaka. De a lassítás lehetsége, ami azért kell, hogy az egészségügyi rendszer bírja a nyomást.

A legnagyobb félelmet ma itthon a bizonytalanság okozza: mire számíthatunk, ha megkapjuk?

"Jól döntöttünk, amikor szigorú intézkedéseket hoztunk, a korai szakaszban. Ezért lassú a terjedés. A végén a megbetegedések száma ugyanannyi lesz, mint Európa más országaiban, de drámai helyzet lenne, ha egyszerre sok ember betegedne meg, mint most Olaszországban. Ez ellen két módon lehet védekezni: eszközvásárlás, a másik, hogy lassítjuk az egészségügybe egyszerre beérkezőbetegekszámát."

"Van elegendő maszk itthon, sőt, gyártunk is" - mondta el a miniszterelnök, bár beismerte, nincs könnyű dolguk. Nagy kiterjedésű hálózattal szerzik be az eszközöket, de többet kell venni mindenből, mint amennyire most szükséges. 

Felállt az ország védekezése - mondta el sőt, már az első gazdasái intézkedések is megszülettek, de

további lépésekre is szükség lesz!

Tovabbi segitsegeket kell adni, és újabbb ágazatokat kell bevonni. Arra a kérdésre, hogy a bankok partnerek-e ebben, az válaszolta a miniszterelnök, hogy "ez nem kerdeztem meg, de ugy latom, hogy igen."

Cél, hogy kevesen essenek ki a munkából, akik kiesnek, azok minél hamarabb visszatérhesenek. Próbálkozunk a vállalkozókat olyan helyzetbe hozni, hogy ne kelljen elbocsátani a munkavállalókat. 

A törlesztőhitelek moratóriuma miatt nagyjából 3000 milliárd forint marad az embereknél december végéig.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tömeges megbetegedések időszakában is fontos lesz majd a kommunikáció: megbízható tájékoztatásra lesz szükség, méghozzá magyar adatok alapján. De hogy akkor milyen lépésekre lesz majd szükség, arra nem tért ki a miniszterelnök.

 

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Minden a koronavírusról itt - KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?