0 °C Budapest
Elárasztja a szemét Budapestet: egyelőre nincs megoldás

Elárasztja a szemét Budapestet: egyelőre nincs megoldás

2018. október 18. 10:31

Napokig áll a szemét a budapesti utcákon, most már nem csak 1-2 napot csúszik a szemétszállítással az FKF, hanem közel egy hetet. Az FKF szerint a munkaerőhiány a legnagyobb gond, azonnal fel tudnának venni 30-40 embert - derül ki az RTL Klub riportjából.

Kukából fújja ki a szemetet a szél, csordultig tele a szelektív szemetes, amiket nem vitték el. A 18. kerületben több napon át nem viték el a szelektív hulladékot,

Csütörtökön vagy pénteken kellett volna, ma már hétfő van

- mondta egy lakó az RTL Klub stábjának. Nincs már hová tenni a szemetet, sokan most az alagsori tárolóban tárolják a felhalmozott szemetet. Nem csak a külső kerületekben probléma a szemét. A legfrekventáltabb területeken, például az 5. kerületben is folyik ki a szemét az utcai szemetesekből.

A riportból kiderül, 12 ezer kis zöld szemetes van a fővárosban, éjszaka 4 szemétszállító autó járja Budapestet, és a legforgalmasabb helyeken ürítik ki az utcai szemetest. A többit napközben intézik. Az egyik szemétszállító elmondta, nagyjából 6 óra alatt egy kis zöld utcai szemetes megtelik.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szerint a szemét-problémát a munkaerőhiány okozza, 30-40 embert azonnal fel tudnának venni, de kevesen jelentkeznek és aki jelentkezik, az is sok pénzt kér. Egy hulladékrakodó átlagosan bruttó 300 ezer forintot keres.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?