27 °C Budapest
Bréking: még ma eltörlik Magyarországon is az óraátállítást

Bréking: még ma eltörlik Magyarországon is az óraátállítást

2018. augusztus 31. 10:10

A német közszolgálati televízióban jelentette be Jean-Claude Juncker, hogy eltörlik az EU-ban az óraátállítást. A sajtóinformációk reggel ellentmondásosak voltak azzal kapcsolatban, hogy a nyári vagy a téli időszámításra állunk át, korábban mi is azt írtuk, hogy a télire, de ez később már egyáltalán nem tűnt biztosnak. A legfrissebb információk szerint minden tagállam maga döntheti majd el, hogy a jelenlegi téli vagy nyári időt választja.

Augusztusban zajlott le az az EU-s konzultáció, melynek eredményeképpen az unióban várhatóan a mai napon eltörlik az óraátállítást. Ez a konzultáción résztvevő 4,6 millió európai állampolgár 84 százalékának akarata. Korábban mi is azt írtuk, az Euractiv cikkére hivatkozva, hogy a téli időszámításra térünk át, de azóta ellentmondásos információk jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a nyári vagy a téli időszámítás lesz a befutó. Az Index tudósítása szerint Jean-Claude Juncker azt mondta a német köztévének, hogy az

emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, és át kell térni az állandó nyári időszámításra.

Erről ma fog szavazni az Európai Bizottság, amellyel kapcsolatban Juncker elmondta, hogy 

az a meggyőződése, hogy az Európai Unióban megszűnik a téli és a nyári időszámítás kettőssége.

Ha a Bizottságon átmegy a kérdés, akkor még azt jóvá kell hagynia az Európai Parlamentnek (mivel ők kezdeményezték, hogy a Bizottság foglalkozzon a kérdéssel, ez valószínűleg nem lesz probléma), majd a tagállamoknak kell lépéseket tenni az ügyben.

A Portfolio cikke szerint minden tagállam magának dötheti majd el, hogy a nyári vagy a téli időt választja-e kvázi időzonájául.

Az azzal kapcsolatos kavarodást, hogy a téli vagy a nyári időszámításra állunk át, az okozhatja, hogy a rendszer neve kvázi az, hogy nyári időszámítás, ezért ha azt eltörölnék, akkor valóban maradna a téli időszámítás. Logikus lenne persze az eltörlés után az egész EU-t előreállítani egy órával (tehát visszaállni a nyári időszámításra), erről azonban nincsenek még hivatalos információk. A Pénzcentrum olvasói már korábban szavaztak a kérdésről, és a válaszadók egyértelműen az óraátállítás eltörlése mellett tették le a voksukat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Arról, hogy miképpen változnak meg Magyarországon a nappalok, ha eltörlik az óraátállítást, ebben a cikkünkben foglalkozunk.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?