Készpénz tűzifa helyett? Folytatódik a téli rezsicsökkentésből kimaradtak harca

Készpénz tűzifa helyett? Folytatódik a téli rezsicsökkentésből kimaradtak harca

2018. augusztus 27. 09:30

A Települési Önkomrányzatok Országos Szövetsége készpénzben adná tovább a 2018-as téli rezsicsökkentésből eddig kimaradtak számára adandó tüzelőtámogatást - írja a Népszava.

Először a Pénzcentrum írta meg, hogy rengetegen fognak kimaradni a téli rezsicsökkentésből, mivel sokan nem távfűtéssel vagy gázzal fűtenek, hanem tűzifával vagy elektromos árammal, a 2018-as rezsicsökkentést pedig a gáz- és távhőszolgáltatók írták jóvá a fogyasztók számláján. Azóta orvosolták a problémát és a korábban bejelentették, hogy akik kimaradtak a választás előtti ajándékforintokból, azok az önkormányzatnál igényelhetnek tűzifát október 15-ig, melynek költségeit az állam vállalja át.

Most Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, egyben Tab fideszes polgármestere fordult a Belügyminisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez, hogy a juttatást ne természetben (azaz tűzifában), hanem készpénzben adhassák tovább az arra jogosultaknak. A szövetség elnöke szerint, ha egyszerre vennék meg az önkormányzatok a tűzifát, az nagyon felsrófolná az árakat, ráadásul logisztikailag is problémás lenne a tűzifaosztás megoldása - írja a lap.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?