17 °C Budapest

Zöld, narancs és szürke színekben pompáznak a magyar kertek (x)

2018. július 11. 11:00

Idén a legtöbben barna vagy szürke kültéri bútorokat, illetve sárga, zöld, narancssárga kerti kiegészítőket vásároltunk a KIKA eladási statisztikái alapján. Kedvenc kinti székeink műrattanból készülnek és rakásolhatók, emellett a modernebb napozóágyakhoz is egyre jobban vonzódunk. Következzenek érdekes adatok a hazai terasz trendekről!

Tombolt a kerti szezon a KIKA áruházakban idén március 1. és május 31. között: összesen több mint 25 ezer darab kültéri bútort és kiegészítőt értékesítettek, ez a teljes forgalomnak körülbelül 10 százalékát teszi ki. Sokan már márciusban nekiláttak a kertek, teraszok és erkélyek berendezésének vagy felfrissítésének, az igazi roham azonban a melegebb időszakkal együtt áprilisban indult, amikor duplájára ugrott az eladás.

Trixi szett (KIKA)


A tavalyi év azonos időszakához képest közel 10 százalékkal nőtt a kerti bútorok és kerti kiegészítők forgalma. A kerti áruk több, mint egyharmad részét a KIKA budaörsi áruházában értékesítették, amihez a kika webshopban bonyolított forgalom is hozzájárult. Vagyis jól látszik, hogy a kültéri bútorokat is egyre inkább kényelmesen otthonunkból online szerezzük be pár kattintással.

Kerti székből sosem lehet elég

Kerti székekből, fotelekből vették a legtöbbet a vásárlók, 7 ezer darabot, ami a kültéri termékkategórián belül az eladott darabszám tekintetében a forgalom 29 százaléka a március 1. és május 31. közötti időszakban.

Legnépszerűbb termékek az eladott darabszám alapján a Tonio és Trixi székek voltak, a legnagyobb forgalmat pedig Barcelona, Trixi és Branko kerti bútorcsaládok generálták.

Branko szett (KIKA)

A vásárlók számára fontos a helytakarékosság, erre utal, hogy a rakásolható, azaz egymásra pakolható kültéri székeket keresték leginkább. Anyagválasztás terén az idei évben is a műrattan volt a nagy kedvenc a vásárlók körében. Kerti szettek esetén még mindig meghatározó szín a szürke és a barna. Divatos idén is a kiwizöld, türkizkék és a sárga is, de ezek a színek főként inkább a kiegészítők színeiben jelennek meg. A modernebb és különlegesebb napozóágyak egyre kedveltebbé válnak.

Dover hintaágy (KIKA)

Alkalmi vételek és luxusmodellek

A legdrágább kerti bútor a KIKA kínálatában a Simeto 4 részes, műrattan fonatból készült és kiváló minőségű olefin párnákkal ellátott étkező szett volt 999 900 forintos fogyasztói áron. A legolcsóbb kinti ülőalkalmatosságnak pedig a műanyag Ibiza szék bizonyult, amelynek ára 7990 forint volt.

Simeto szett (KIKA)

Jó hír azonban mindazok számára, akiknél még némi csinosítgatásra vár a kert, a terasz vagy a balkon, hogy az áruházláncnál most már 50 százalékos kedvezményt biztosítanak minden kültéri termékre, így a fent említett modellek is féláron kaphatók. Érdemes tehát szétnézni az üzletekben, akár egy teljes kinti szettre vágyunk, akár csupán néhány kiegészítővel szeretnénk feldobni a külső tereinket. Aki a kertjén, erkélyén kívül otthona más részeit is szeretné szebbé varázsolni, ezen a héten péntektől vasárnapig minden más terméket 15 százalék kedvezménnyel vásárolhat meg!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem