33 °C Budapest
Varga: az eddigieknél is tovább maradhat a lakhatási adókedvezmény

Varga: az eddigieknél is tovább maradhat a lakhatási adókedvezmény

MTI
2018. január 3. 10:01

2019. december 31-ig biztosan marad az új lakások értékesítésénél alkalmazható 5 százalékos kedvezményes adókulcs, a további hosszabbítás lehetőségekről pedig később dönt majd a kormány - írta az MTI.

Bár a hivatalos adatot a statisztikai hivatal majd csak másfél hónap múlva közli, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy számol, hogy az utolsó negyedévben legalább 4 százalékos volt a GDP-növekedés Magyarországon.
Varga az év végi növekedést főként a kiskereskedelmi forgalom bővülésével, illetve az építőipar és a beruházások beindulásával magyarázta. Szerinte korábban inkább csak az ipari termelés és ezen belül a járműipar volt húzóágazat, tavaly viszont jól teljesített a turizmus, az építőipar és a kiskereskedelem is.

Az építőipar fellendülésében természetesen nagy szerepet játszott a kormány által, a CSOK keretein belül kiosztott 177 milliárdnyi támogatás is. Visszatérő félelem azonban a szektorban, hogy a kormányzat csak jövő év decemberig tartja érvényben az új lakások értékesítésénél alkalmazható 5 százalékos kedvezményes adókulcsot. Ezzel kapcsolatban Varga azt mondta,

ha a kormány úgy ítéli meg, akkor foglalkozni fognak a hosszabbítás lehetőségével, ám erre csak az év második felében kerülhet sor. 2019. december 31-ig ugyanakkor biztosan marad a kedvezményes adókulcs.
Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

 

NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?