Új háztartási gépet vennél? Ezt neked is tudnod kell

Új háztartási gépet vennél? Ezt neked is tudnod kell

2017. április 23. 19:02

Az ár után az energiahatékonyság a második legfontosabb szempont a háztartási gépek vásárlói számára Magyarországon - derül ki egy friss, reprezentatív felmérésből.

A MediaMarkt felméréséből kiderült, hogy a hazai vásárlók 44 százaléka a háztartási gépek árát, 17 százaléka - főleg az idősebbek és a budapestiek - pedig az energiahatékonyságot nevezték a legfontosabb szempontnak vásárlási döntésüknél; míg sorrendben a teljesítmény (10 százalék), a gyártó (9 százalék), a gépek mérete (6 százalék), színe és dizájnja (1-1 százalék) voltak a következő szempontok.

A válaszadók 85 százaléka az energiahatékonyság érdekében akár többletkiadást is vállalna, 62 százalékuk viszont 10 ezer forintnál nagyobb pluszkiadást nem tart reálisnak a takarékosabban működő készülékekért. Ennél többet azok közül is csak kevesen fizetnének, akik amúgy az energiabesorolást tekintik a legfőbb szempontnak. A felmérés szerint a vásárlók 70 százaléka ismeri az energiahatékonysági kategóriákat.

Nincs pénzed új mosógépre, hűtőre?

Ha esetleg új háztartási gépet vennél, és ehhez azt fontolgatod, hogy személyi kölcsönt igényelsz, akkor mindenképp keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát, amivel könnyedén megtalálhatod a legjobb és legolcsóbb konstrukciót. De hogy megkönnyítsük a dolgodat, mi is elvégeztünk neked egy gyors példaszámítást: 200 ezer forintos hitelösszeggel, 1 éves futamidővel, és az alapbeállítással kalkuláltunk, vagyis, hogy a keresetünk nem haladja meg a havi nettó 250 ezer forintot (az otthonszépítő és az ingatlanfelújításra szóló személyi kölcsönöket most nem vettük figyelembe).

A fenti beállítások alapján a Kinizsi Bank "KINIZSI FIX 2 Személyi Kölcsöne" nyújtja a legjobb kamatot: 16,64%-os THM mellett 17 863 forintos fix törlesztővel juthatunk hozzá a 200 ezer forinthoz. De jónak tűnik még a Budapest Bank "Hitel Expressz" néven futó terméke is, amellyel a hitelösszeget 24,77%-os THM mellett, havi 18 983 forintos törlesztővel fizethetjük vissza. Előnyös konstrukciónak fest továbbá a Cetelem "Mindig kéznél kölcsön" fantázianéven elérhető terméke is, amelynél 33,18%-os THM mellett, 19 399 forintos havi fix törlesztővel számolhatnak az igénylők.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08