23 °C Budapest
Várólista van: mindenki könnyűszerkezetes házat akar

Várólista van: mindenki könnyűszerkezetes házat akar

Pénzcentrum
2016. október 24. 09:28

Egy év alatt háromszorosára nőtt a kész- és könnyűszerkezetes házakat építő vállalkozások megrendelései. Nem tudnak több munkát elvállalni, már jövő év első felére is be vannak táblázva - írja a Magyar Idők.

Folyamatosan kapják a megrendeléseket kész- és könnyűszerkezetes házakra az ezzel foglalkozó vállalkozások. A kivitelező cégek tulajdonképpen visszás helyzetbe kerültek: egyrészt örülnek a sok munkának, ugyanakkor képtelenek azonnal teljesíteni az összes megkeresést, így ezek közül számosat vissza kell utasítaniuk - mondta a lapnak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke. Kárpáti József kiemelte, az otthonteremtési program ösztönzői révén átlagosan legalább háromszorosára nőtt a megrendelésállomány a tavalyihoz képest, a vállalkozások pedig jellemzően a jövő nyár elejéig be vannak táblázva.

A szakember hangsúlyozta, a megrendelőknek nagyon körültekintőknek kell lenniük, mivel éppen az óriási érdeklődés miatt számos kókler vállalkozás kezdett ügyeskedni a piacon. Érdemes ezért feltérképezni a referenciákat, a felhasználandó termékek minőségét és azt, hogy az adott cégnek van-e felelősségbiztosítása. - Nagyon fontos, hogy a kecsegtetőnek tűnő alacsonyabb ár miatt a leendő tulajdonos ne fogadja el a számla, illetve szerződés nélküli teljesítést, vagyis ne menjen bele fekete megoldásokba.

Az a tapasztalat, hogy a ház összességében akkor sem lesz igazán olcsóbb, ha valaki feketén dolgoztat, mert számtalan probléma merülhet föl, ami később akár milliós többletkiadással járhat - hangsúlyozta Kárpáti József, hozzátéve, hogy őket is számos helyre hívják ki csalódott ügyfelek, akiknek a házába rosszul helyezték be a nyílászárókat, szelel a ház vagy félig készen otthagyják az építkezést.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44