Várólista van: mindenki könnyűszerkezetes házat akar

Várólista van: mindenki könnyűszerkezetes házat akar

Pénzcentrum
2016. október 24. 09:28

Egy év alatt háromszorosára nőtt a kész- és könnyűszerkezetes házakat építő vállalkozások megrendelései. Nem tudnak több munkát elvállalni, már jövő év első felére is be vannak táblázva - írja a Magyar Idők.

Folyamatosan kapják a megrendeléseket kész- és könnyűszerkezetes házakra az ezzel foglalkozó vállalkozások. A kivitelező cégek tulajdonképpen visszás helyzetbe kerültek: egyrészt örülnek a sok munkának, ugyanakkor képtelenek azonnal teljesíteni az összes megkeresést, így ezek közül számosat vissza kell utasítaniuk - mondta a lapnak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke. Kárpáti József kiemelte, az otthonteremtési program ösztönzői révén átlagosan legalább háromszorosára nőtt a megrendelésállomány a tavalyihoz képest, a vállalkozások pedig jellemzően a jövő nyár elejéig be vannak táblázva.

A szakember hangsúlyozta, a megrendelőknek nagyon körültekintőknek kell lenniük, mivel éppen az óriási érdeklődés miatt számos kókler vállalkozás kezdett ügyeskedni a piacon. Érdemes ezért feltérképezni a referenciákat, a felhasználandó termékek minőségét és azt, hogy az adott cégnek van-e felelősségbiztosítása. - Nagyon fontos, hogy a kecsegtetőnek tűnő alacsonyabb ár miatt a leendő tulajdonos ne fogadja el a számla, illetve szerződés nélküli teljesítést, vagyis ne menjen bele fekete megoldásokba.

Az a tapasztalat, hogy a ház összességében akkor sem lesz igazán olcsóbb, ha valaki feketén dolgoztat, mert számtalan probléma merülhet föl, ami később akár milliós többletkiadással járhat - hangsúlyozta Kárpáti József, hozzátéve, hogy őket is számos helyre hívják ki csalódott ügyfelek, akiknek a házába rosszul helyezték be a nyílászárókat, szelel a ház vagy félig készen otthagyják az építkezést.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?