Vajon tényleg el lehet adni egy luxuskecót Budapesten?

Vajon tényleg el lehet adni egy luxuskecót Budapesten?

2016. augusztus 22. 18:00

Összességében is emelkedett, néhány kerületben pedig megdöbbentő szinten van a 60 millió forint vételár feletti lakások részesedése a helyi ingatlanpiacból. A második, tizenkettedik. ötödik és hatodik kerületekben sok gazdag vásárol.

A korábbi 2,3%-os arányhoz képest 3,2%-ra emelkedett 2016 első félévében a 60 millió forint felett értékesített lakások aránya a teljes eladásból -írja közleményében a Duna House. Kiemelkedő a II. és a XII. kerület Budán, valamint a pesti belváros (V. és VI. kerület), ahol az arány 15% feletti volt az elmúlt hónapokban.

2015 és 2016 között a házak esetében nem történt nagy változás, gyakorlatilag stagnálás figyelhető meg. Mégis sokkal magasabb az arány, mint a lakások körében.

A 60 millió forint felett értékesített házak aránya 13,6% a teljes eladáshoz viszonyítva. Kiemelkedő a II. kerület, ahol az ilyen magas árú házak az eladás több mint 80%-át tették ki.

A két ingatlankategória együttes aránya egy év alatt 3,6%-ról 4,2%-ra emelkedett. A növekedés mértéke nem az áremelkedéssel magyarázható. A számításokhoz ugyanis a tavalyi értékek a Duna House lakásár indexével 2016-os árszintre lettek emelve.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ismert vevői élethelyzetek alapján a vásárlások 41%-a befektetési célú volt, de ugyanennyi azoknak a vevőknek az aránya, akik a vásárlással nagyobb ingatlanba költöztek a korábbinál. A vevők 10%-a az első lakásukat 60 millió forint felett vásárolták meg. A vevők átlagéletkora 50 év körüli, valószínűleg a jómódú első lakásukat vásárlók azért ennél fiatalabban jutottak lakáshoz.

Eladás okaként szerepel nagyobb vagy épp kisebb ingatlanba költözés, örökölt ingatlan értékesítése, generációk különválása.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?