31 °C Budapest
Vajon tényleg el lehet adni egy luxuskecót Budapesten?

Vajon tényleg el lehet adni egy luxuskecót Budapesten?

2016. augusztus 22. 18:00

Összességében is emelkedett, néhány kerületben pedig megdöbbentő szinten van a 60 millió forint vételár feletti lakások részesedése a helyi ingatlanpiacból. A második, tizenkettedik. ötödik és hatodik kerületekben sok gazdag vásárol.

A korábbi 2,3%-os arányhoz képest 3,2%-ra emelkedett 2016 első félévében a 60 millió forint felett értékesített lakások aránya a teljes eladásból -írja közleményében a Duna House. Kiemelkedő a II. és a XII. kerület Budán, valamint a pesti belváros (V. és VI. kerület), ahol az arány 15% feletti volt az elmúlt hónapokban.

2015 és 2016 között a házak esetében nem történt nagy változás, gyakorlatilag stagnálás figyelhető meg. Mégis sokkal magasabb az arány, mint a lakások körében.

A 60 millió forint felett értékesített házak aránya 13,6% a teljes eladáshoz viszonyítva. Kiemelkedő a II. kerület, ahol az ilyen magas árú házak az eladás több mint 80%-át tették ki.

A két ingatlankategória együttes aránya egy év alatt 3,6%-ról 4,2%-ra emelkedett. A növekedés mértéke nem az áremelkedéssel magyarázható. A számításokhoz ugyanis a tavalyi értékek a Duna House lakásár indexével 2016-os árszintre lettek emelve.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ismert vevői élethelyzetek alapján a vásárlások 41%-a befektetési célú volt, de ugyanennyi azoknak a vevőknek az aránya, akik a vásárlással nagyobb ingatlanba költöztek a korábbinál. A vevők 10%-a az első lakásukat 60 millió forint felett vásárolták meg. A vevők átlagéletkora 50 év körüli, valószínűleg a jómódú első lakásukat vásárlók azért ennél fiatalabban jutottak lakáshoz.

Eladás okaként szerepel nagyobb vagy épp kisebb ingatlanba költözés, örökölt ingatlan értékesítése, generációk különválása.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?