31 °C Budapest
Hatalmas beruházás indul Budapesten: itt épül 1500 új okos otthon

Hatalmas beruházás indul Budapesten: itt épül 1500 új okos otthon

2016. április 27. 18:33

1500 új építésű okos otthon fejlesztését jelentette be a Cordia, ezzel a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb volumenű ingatlan-fejlesztése valósul meg. A beruházó Budapest 8 különböző helyszínén tervezi új projektek indítását, amelyek többsége 2018-ra készül el. A cég elemzései szerint a jelenlegi túlkereslet miatt már most jelentős igény van új lakásokra, amellyel a kínálat egyelőre nem tud lépést tartani. Mindez megalapozottá teszi egy ekkora méretű beruházás elindítását.

Az elmúlt félév adatai alapján az új lakások iránt érdeklődők száma 70%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, a két évvel ezelőtti értéket pedig pont háromszorosan haladta meg. Különösen a budapesti belváros az, ahol a fővárosi átlagnál is jelentősen nagyobb a kereslet, így a cég fejlesztései is elsősorban ezekre a helyszínekre koncentrálnak. A mostani beruházás méretét jól mutatja, hogy 2012 óta egyik évben sem adtak át 2000-nél több új lakást a fővárosban, 2015-ben azonban már 3500 új lakást értékestettek, így a kínálat soha nem látott mélypontra süllyedt.

Érdekel, hol találod az új építésű lakásokat?

Idén május 6-8. között újra megrendezésre kerül a Portfolio lakosságnak szóló ingatlanpiaci rendezvénye, a LAKÁS 2016 kiállítás és vásár. Itt a helyed, ha új vagy használt lakást akarsz venni saját vagy befektetési célra, lakást akarsz eladni, lakást bérelnél vagy bérbe adnál, hitel felvételén gondolkozol, felújítanál, modernizálnál, bővítenél, komplett szolgáltatást és teljes körű tájékoztatást szeretnél kapni szakértőktől a lakásvétel vagy eladás menetéről. Az 1100 négyzetméteres vásár 60 kiállítója között 17 ingatlanfejlesztő cég - köztük a Cordia is - szerepel, melyek összesen több mint 5000 új lakást kínálnak eladásra. A Millenáris B épületében megrendezésre kerülő három napos rendezvényre a belépés ingyenes! Bővebb információ az esemény honlapján érhető el.


Az egyes fővárosi kerületekben komoly eltérések tapasztalhatók a lakáskínálatban. Míg például a III., a XI., a XIII. vagy a XIV. kerületben jelentős a kínálat, vannak olyan részei is a városnak, ahol csak pár tucat elérhető új építésű lakás található. A legnagyobb különbség a kínálat és a kereslet között a belső kerületekben van - V., VI., VII., VIII. és IX., kerület - ahol a kínálathoz viszonyítva több mint háromszoros a kereslet szintje, vagyis csak minden harmadik potenciális vásárló tud lakáshoz jutni - fogalmazta meg Földi Tibor, a Cordia Magyarország vezérigazgatója.

A fenti trendeket figyelembe véve a beruházó nyolc projektben - a város különböző pontjain - összesen 1500 új lakást épít fel a következő időszakban. A különböző élethelyzetek szerint így szinte minden érdeklődő megtalálhatja a számára legideálisabb lakást. Külön érdekesség, hogy a tervezett lakások úgynevezett "okos otthonok" lesznek, aminek köszönhetően például egy okostelefonnal a városból bárhonnan vezérelhetővé válnak a lakás különböző műszaki berendezései. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy egy gombnyomással ellenőrizhetjük a fűtést, a légkondicionálót, a bejárt védelmét vagy akár az elektromos aljzatokba bedugott eszközöket.

A VIII. kerületben a Corvin Projekt részeként valósul meg a Corvin Átrium I. üteme, ahol több mint 260 lakás vár majd gazdára egy kiemelkedően jól bérbeadható területen. A XIV. kerületben a Thermal Zugló II. beruházás különlegességét az adja, hogy az itt épülő 190 lakás mindegyikébe termálvíz kerül bevezetésre a telekkel átellenben átalakítás alatt álló strandfürdőről.

A XI. kerületben két új ütemmel folytatódik az építkezés - Terrace Residence II. és III. - ahol 2017 végéig újabb 65 lakás készül el.

A II. kerületi Kapás utcánál épülő 102 lakást tartalmazó Kapás21 projektben 30 - 142 négyzetméter közötti lakásméretek közül választhatnak a leendő vásárlók.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A XIII. kerületben két fejlesztés is indul, ahol összesen 410 új lakás áll majd a vevők rendelkezésére. Ezek közül a Young City I. kimondottan a fiatal vásárlókat célozza meg, aminek következtében közösségi terek, futópálya, fitneszterem és napozóterasz is tartozik majd az épülethez.

A belső kerületekben pedig az Andrássy úthoz közel eső Rózsa 55, míg a VII. kerületben a Grandio névre keresztelt, a "budapesti soho-ban" található épület kínál magas minőségű lakásokat minden érdeklődő számára.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?