17 °C Budapest
Áramlopás: újabb magyar sztáron kattanhat a bilincs

Áramlopás: újabb magyar sztáron kattanhat a bilincs

2016. április 21. 08:32

Még a végére sem jártak az előzetes megpróbáltatásait Mexikóban kipihenő Lagzi Lajcsi, aka Galambos Lajos áramlopási ügyének, de már egy újabb sztár került gyanúba. A Blikk mai cikkében azt írja, Kozsó teaházának volt üzletvezetője feljelentette a zenészt az ELMÜ-nél, mivel szerinte durva visszaélések voltak az üzletben.

Állítása szerint varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája, sőt akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot

− írja a lap az üzletvezető beszámolója alapján.

"Mivel régen a vendéglátásban dolgozom, Kozsó három és fél évvel ezelőtt megkért, hogy segítsek a teaháza vezetésében, amit a nem mindig rózsás körülmények ellenére sikerült felfuttatni. Eközben egyre sokasodtak a gyanús dolgok" − idézi a lap az üzletvezetőt, aki a cikk szerint sorra vette át az ellenőrzési felszólításokat. De az adott számú villanyórákat hiába kereste az üzletben, nem találta őket.

Aztán sokszori kérésre állítólag elmondta neki Kozsó, hogy nem tudja hol vannak az ok az órák, mivel leszerelték őket. Ezért az üzletvezetőnek ki lett adva, hogy nem lehet villanyóra-leolvasót beengedni. Kozsó mindenkit felkészített: azt kell mondani, hogy csak a tulajdonos jelenlétében lehet ellenőrizni az órákat, aki pedig sohasem ért rá.

Így nem csoda, hogy a négyklímás, több hűtőszekrényes és nagy fogyasztású forralókkal, külső neonfényekkel üzemelő teaház negyedéves villanyszámlája a kétezer forintot sem érte el

− nyilatkozta a férfi, aki szerint Kozsó azt mondta, ha kérdezik, az a válasz, hogy ők gyertyával világítanak. Az egykori üzletvezető állítólag félt, hogy ebből komolyabb bajuk lesz, így elkezdett bizonyítékokat gyűjteni. Például lefényképezték dátumos megjelöléssel a létező villanyórát, majd kis idő után megismételték a fotózást. Ebből kiderült, hogy az idő elteltével a mérő állása nem nőtt, hanem kevesebb lett.

Tavaly augusztusban elöntötte a teaházat a víz, ezért áramtalanítani kellett. Az üzletvezető szerint azonban hiába kapcsolták le az összes biztosítékot, ugyanúgy volt áram mindenhol.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kozsó hozza a vizet kannában

A férfi elmondása szerint vízszámla sem jött soha. Erre az esetre is kitanított mindenkit Kozsó: azt mondta, azt kell mondani, hogy a teafőzéshez, mosogatáshoz ő hozza a vizet kannában.

Kozsót megkereste a Blikk, a zenész azt nyilatkozta a lapnak:

Soha nem loptam áramot, nincs ilyesmihez közöm. Meg vagyok döbbenve, hiszen életveszélyes betegségem óta csupán a gyógyulásra, a zeneszerzésre és új életem építésére koncentrálok

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?