17 °C Budapest

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

Pornófilmet forgatnak a békés budai házban, fényes nappal

Pornófilmet forgatnak a békés budai házban, fényes nappal

Pénzcentrum
2015. június 15. 20:32

Tehetetlenek a lakók egy budai társasházban: az egyik lakásban ugyanis pornófilmet forgatnak, meglehetősen hangosan.

A 82 éves I. Szilvia hiába szed nyugtatókat, altatókat, képtelen lehunyni a szemét a lánccsörgésektől, a sikítozásoktól és az obszcén üvöltözésektől. A minap arra riadt fel, hogy egy nő üvöltve utasítja partnerét, hogy elégüljön már ki.

Az egész ház lázadozik, de tehetetlenek vagyunk. A bérelt lakásban délután kezdődik a forgatás, és egész éjszaka tart. Az egyik szomszéd már járt a lakásban, a lesötétített szobákban középkori kínzóeszközöktől a számára beazonosíthatatlan szexuális segédeszközökig minden volt. Hallottam én itt már olyan orgazmust, ami tíz percig tartott. Már könyörögtem, hogy legyen elég a jóból

- mondta a Blikknek a nyugdíjas asszony, aki nemegyszer rohant dühödten kopogtatni szomszédjához, ahol egy férfi félmeztelenül csak annyit mondott: nyugi, mára végeztünk.

A lap szerint rendőrségi feljelentést egyelőre még senki nem mert tenni az ügyben, mondván, a rendőrök elmennek, ők pedig ott maradnak és félnek a bosszútól. A lakás tulajdonosa, egy külföldön élő ügyvéd azt mondta, hogy az egészről fogalma sincsen, és azt kérte a lakóktól, hogy szerezzenek neki bizonyítékot, mielőtt kitenné a lakásból az albérlői szűrét.

Mit lehet ilyenkor tenni?

A társas együttélés legfőbb szabályait a Polgári Törvénykönyvben találjuk, de más jogszabályok is megfogalmazzák, kinek, mikor és hogyan kell viselkednie, illetve, ha ezt nem teszi, akkor milyen jogkövetkezményeket kell alkalmazni. Vannak normák, amelyek megszegőivel szemben a jog büntetést (közigazgatási, szabálysértési bírság, büntetőjogi büntetés) rendel kiszabni.

Csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, az bármikor és bármilyen módon elkövethető. A szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény szerint aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz - ami alkalmas mások nyugalmának zavarására -, az szabálysértést követ el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Képünk illusztráció

Ekkor a rendőrség köteles intézkedni, azaz a bejelentés után járőrt küldeni. A szabálysértés észlelésekor figyelmeztethetnek, helyszíni bírságot szabhatnak ki vagy feljelentést tehetnek. Ha a rendőri felszólítást követően a szabálysértést tovább folytatják és ismételt bejelentést tesznek, akkor elő is állíthatók az elkövetők. Ha bizonyítani akarjuk igazunkat, érdemes dokumentálni hang- vagy videó-felvételekkel a csendháborítást, többen is összefoghatunk a környéken, s egy időben tehetünk bejelentést. Írásban is készülhet feljelentés, melyet a kormányhivatal vizsgálni ki. Ebben az esetben számolnunk kell azzal is, hogy beidézhetnek bennünket és tanúvallomást kell tennünk.

Az önkormányzatok előírásain indokolt esetben az egyes társasházak még szigoríthatnak, de ellent nem mondhatnak neki. Így ha társasházban lakunk, a saját házirendünkkel érdemes tisztában lenni. A társasház házirendje megszabhatja például, hánytól hányig lehet porszívózni, mosógéppel mosni, fúrni.

Az együttélési normákat készakarva megsértő lakótársat, amennyiben felszólításunk ellenére sem fejezi be a nagy zajjal járó tevékenységét, minden esetben fel kell jelenteni! Ahány szabálysértési eljárás indul ellene, ugyanannyi büntetést fog kapni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?