Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

Pornófilmet forgatnak a békés budai házban, fényes nappal

Pénzcentrum
2015. június 15. 20:32

Tehetetlenek a lakók egy budai társasházban: az egyik lakásban ugyanis pornófilmet forgatnak, meglehetősen hangosan.

A 82 éves I. Szilvia hiába szed nyugtatókat, altatókat, képtelen lehunyni a szemét a lánccsörgésektől, a sikítozásoktól és az obszcén üvöltözésektől. A minap arra riadt fel, hogy egy nő üvöltve utasítja partnerét, hogy elégüljön már ki.

Az egész ház lázadozik, de tehetetlenek vagyunk. A bérelt lakásban délután kezdődik a forgatás, és egész éjszaka tart. Az egyik szomszéd már járt a lakásban, a lesötétített szobákban középkori kínzóeszközöktől a számára beazonosíthatatlan szexuális segédeszközökig minden volt. Hallottam én itt már olyan orgazmust, ami tíz percig tartott. Már könyörögtem, hogy legyen elég a jóból

- mondta a Blikknek a nyugdíjas asszony, aki nemegyszer rohant dühödten kopogtatni szomszédjához, ahol egy férfi félmeztelenül csak annyit mondott: nyugi, mára végeztünk.

A lap szerint rendőrségi feljelentést egyelőre még senki nem mert tenni az ügyben, mondván, a rendőrök elmennek, ők pedig ott maradnak és félnek a bosszútól. A lakás tulajdonosa, egy külföldön élő ügyvéd azt mondta, hogy az egészről fogalma sincsen, és azt kérte a lakóktól, hogy szerezzenek neki bizonyítékot, mielőtt kitenné a lakásból az albérlői szűrét.

Mit lehet ilyenkor tenni?

A társas együttélés legfőbb szabályait a Polgári Törvénykönyvben találjuk, de más jogszabályok is megfogalmazzák, kinek, mikor és hogyan kell viselkednie, illetve, ha ezt nem teszi, akkor milyen jogkövetkezményeket kell alkalmazni. Vannak normák, amelyek megszegőivel szemben a jog büntetést (közigazgatási, szabálysértési bírság, büntetőjogi büntetés) rendel kiszabni.

Csendháborítás szabálysértése nincs időponthoz kötve, az bármikor és bármilyen módon elkövethető. A szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény szerint aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz - ami alkalmas mások nyugalmának zavarására -, az szabálysértést követ el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Képünk illusztráció

Ekkor a rendőrség köteles intézkedni, azaz a bejelentés után járőrt küldeni. A szabálysértés észlelésekor figyelmeztethetnek, helyszíni bírságot szabhatnak ki vagy feljelentést tehetnek. Ha a rendőri felszólítást követően a szabálysértést tovább folytatják és ismételt bejelentést tesznek, akkor elő is állíthatók az elkövetők. Ha bizonyítani akarjuk igazunkat, érdemes dokumentálni hang- vagy videó-felvételekkel a csendháborítást, többen is összefoghatunk a környéken, s egy időben tehetünk bejelentést. Írásban is készülhet feljelentés, melyet a kormányhivatal vizsgálni ki. Ebben az esetben számolnunk kell azzal is, hogy beidézhetnek bennünket és tanúvallomást kell tennünk.

Az önkormányzatok előírásain indokolt esetben az egyes társasházak még szigoríthatnak, de ellent nem mondhatnak neki. Így ha társasházban lakunk, a saját házirendünkkel érdemes tisztában lenni. A társasház házirendje megszabhatja például, hánytól hányig lehet porszívózni, mosógéppel mosni, fúrni.

Az együttélési normákat készakarva megsértő lakótársat, amennyiben felszólításunk ellenére sem fejezi be a nagy zajjal járó tevékenységét, minden esetben fel kell jelenteni! Ahány szabálysértési eljárás indul ellene, ugyanannyi büntetést fog kapni.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?