16 °C Budapest
Bírság jár annak, aki ezt nem tudja igazolni

Bírság jár annak, aki ezt nem tudja igazolni

2015. február 2. 12:02

Büntetést kaphatnak a horgászok, ha nem tudják igazolni, hogy határidőre és megfelelő módon adták le tavalyi fogási naplójukat.

A horgászegyesületek több helyen továbbra is saját kihelyezett postaládáikba dobatják be a dokumentumokat, holott igazolást kellene kiadniuk, illetve nyilatkozatot kellene kérniük a horgászoktól az átvételkor, mivel a fogási naplók tavaly hivatalos (állami) okmánnyá váltak. Ha valaki nem tudja igazolni a leadást, az idei állami horgászjegyért dupla árat kell fizetnie.

Tény azonban, hogy egyelőre nincs nagyon szigorú szankciója annak, ha valaki a fogási napló leadását nem tudja igazolni, illetve a leadásnál vagy a kitöltésnél hibákat vét. A Földműveléi Minisztérium a lapnak úgy foglalt állás, hogy az állami horgászjegy, illetve a hozzá tartozó fogási napló az idén akkor is kiadható, ha valaki határidőn túl, esetleg hibásan kitöltve adja le korábbi naplóját, illetve akkor is, ha egyáltalán nem adta le a dokumentumot. Ez utóbbi esetben pedig értelemszerűen az is beletartozik, ha az állami horgászjegyet kiállító szervezet a napló leadását bizonyító igazolást kéri, de azt a horgász nem tudja bemutatni.

A szabályok ellen vétőknek ilyenkor mindössze azzal kell számolniuk, hogy állami horgászjegyüket valamivel drágábban válthatják ki. A jelenlegi előírások szerint a fogási naplókkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt az állami horgászjegy díjának kétszeresét kell megfizetni.

Mivel a díj ma egy évre 2 ezer forint, alapesetben 4 ezer forintot kell lerónia az új állami horgászjegyért annak, akit a fogási naplók miatt szankcióval sújtanak.

A díjmentességben részesülők - például a gyermekhorgászok - pedig éppen e kedvezményüket vesztik el, és új állami horgászjegyüket a díjmentesség helyett 2 ezer forintért vehetik csak meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Földművelésügyi Minisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy az állam számára csak az állami horgászjegyért és a fogási naplóért kell fizetni, vagyis állami díjként más címen sehol sem kérhetnek további összegeket a horgászoktól a dokumentumok kiadására jogosult szervezetek.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?