24 °C Budapest
Elképesztő, milyen mocsok van Győzikéék lakásában + videó

Elképesztő, milyen mocsok van Győzikéék lakásában + videó

2015. január 26. 15:35

Gáspár Zsolti videón mutatja, mit művelt egykori albérlőjük zuglói lakásukban. Bár a látvány egyértelműen lehangoló, viszont a szerződés, az szerződés.

Alig egy hete írtunk arról, hogy százezreket követel zuglói lakásuk egykori bérlőjétől a Gáspár-família. Az akkor megjelentek szerint Gáspárék elvileg addig nem hajlandók visszaadni a volt bérlőnek a holmiját, amíg az nem téríti meg a kárukat. Most a Blikk TV bejutott az ingatlanba, így végre az is világossá vált, pontosan milyen kárról van szó.

Habár a képsorok tanúsága szerint valóban elképesztő állapotok uralkodnak az ingatlanban, ez azonban - amellett, hogy a bérlőről állít ki szegénységi bizonyítványt - egyetlen tulajdonost sem jogosíthat fel arra, hogy az albérleti szerződésben foglaltakat felrúgja. Általánosságban ugyanis nem árt leszögezni, hogy bizonyos jogok és kötelezettségek mindkét felet megilletik.

Egy általános bérleti szerződésbe is érdemes például belefoglalni, hogy a bérbevevő milyen feltételek mellett jogosult az ingatlan használatára, illetve, hogy mire terjed ki a kaució, és mi lesz a sorsa a szerződés lejártakor. Gáspárék és bérlőjük esetében az alábbi passzusok a legfontosabbak:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • Bérlő az ingatlant kizárólag saját maga és közvetlen családtagjai számára használhatja, azt tovább albérletbe nem adhatja, illetve harmadik személy részére nem hasznosíthatja.
  • Bérlő köteles a bérlet fennállása alatt az ingatlant rendeltetésszerűen használni, a szokásos és a rendeltetésszerű használatnál rendszeresen felmerülő javítási munkákat saját költségén elvégeztetni.
  • A bérlet fennállása alatt köteles a bérlő az ingatlan állagát minden tekintetben óvni, az értékekre vigyázni, a vagyonvédelmet maximálisan biztosítani.
  • Amennyiben a bérlő a bérleti díjjal, vagy a közüzemi díjak bármelyikével fizetési késedelembe esik, illetve az ingatlanban olyan kár keletkezik, amely a bérlőnek felróható, abban az esetben a kaució arányos részét bérbeadó visszatarthatja.

A látottak alapján tehát arra minden joga meg lehetett Gáspáréknak (a valódi szerződés ismerete nélkül - a szerk.), hogy kitegyék bérlőjüket és visszatartsák a kauciót. Az persze más tészta, hogy valójában milyen mértékű is az okozott kár, és így a kaució fedezi-e.

Az viszont már minimum aggályos, hogy esetleges további követelésüket úgy akarják érvényesíteni, hogy bérlőjük vagyontárgyait zálogosítják. Erre peres úton lenne ugyanis leginkább lehetőségük, vagy az illetékes békéltető testületnél próbálkozhatnának.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?