0 °C Budapest

Kunyhóból bérlakásba: így lehetne segíteni a hajléktalanokon?

MTI
2014. május 8. 09:31

Tartós megoldást ígér a hajléktalanok helyzetére az önálló lakást biztosító "Elsőként lakhatást" program, amely tavaly Kőbányán már négy, addig kunyhóban élő embernek adott otthont, és amelynek keretében azóta több szociális bérlakást is elkezdtek felújítani hasonló céllal - írta a Népszava.

A lap csütörtöki számában ismertetik A Város Mindenkié Csoport (AVM) kezdeményezésére indult programot, amelynek lényege a teljes rehabilitáció, amit csak egy élhető lakhellyel lehet elindítani; az önálló lakás biztosítása mellett a szociális munkások annak megtartásában is segítik az érintetteket, sőt szociális és egészségi problémáik megoldásában és az álláskeresésben is.

A lap azt írta, hogy a lakások eddig üresen álltak, akik pedig odaköltözhettek, azok korábban a Terebesi erődben, saját építésű kunyhókban éltek. Bár a bódékat 2012 nyarán még ledózerolta volna az önkormányzat, az AVM azt is elérte, hogy a kerület addig ne bontsa el az otthonokat, amíg minden ott élő nem kap megfelelő elhelyezést.

A héten Kőbányán újabb két bérlakás felújítását kezdték meg, a tervek szerint a hónap végére két hajléktalan pár költözhet majd ide, a helyreállításban ők maguk is részt vesznek.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?