22 °C Budapest

Nyoma sincs a fellendülésnek a lakáspiacon

Pénzcentrum
2013. szeptember 2. 12:02

A nyár leggyengébb forgalmával zárta az augusztust a hazai ingatlanpiac; mindössze 7 060 ingatlan adás-vétel bonyolódott Magyarországon - derül ki a Duna House legfrissebb tranzakciószám becsléséből.


A nyár leggyengébb forgalmával zárt az ingatlanpiac, amely így nem a megszokott szezonalitás szerint zajlott. Két éve 15 százalék, tavaly 2 százalék volt az augusztusi többlet az előző hónaphoz képest, idén azonban 7 százalék esés mutatkozott. Az adatokra magyarázat lehet, hogy az előző két évben több munkanap jutott augusztusra, mint júliusra, idén pedig kevesebb, ráadásul a 20-i keddi ünnepnap környékére szervezték sokan a szabadságolásukat.

Az idei összes forgalom így 55 122 ingatlan adás-vételt mutat, ami szinte pontosan a 2011-es adatoknak felel meg, akkor ugyanis az első 8 hónapban csupán 1 százalékkal kevesebb tranzakció zajlott, pontosan 54 554 db. Tavaly ugyanekkor a végtörlesztési és befektetői hullám nyomán 19 százalékkal nagyobb forgalom volt tapasztalható, de ha csak a nyári hónapokat nézzük, akkor csekély (2%) az eltérés.

 

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?