11 °C Budapest

Ez Magyarország legdrágább lakása + képek

Pénzcentrum
2013. augusztus 24. 11:01

A Budapest egyik legdrágább városrészének számító Várban most nem kevesebb, mint 6,8 millió euróért, vagyis mintegy 2 milliárd 40 millió forintért kínálnak egy négy lakásból összenyitott penthouse-t.

Budapest 213 különböző városrésze közül az I. kerülethez tartozó Vár ugyan mindössze a 35. az Otthontérkép értékesítési árakat összehasonlító listája szerint, ám a rendkívül limitált számú új építésű lakás tekintetében mindig is az élen járt a környék az árakban. A Bécsi kapuhoz közel, az Országház utcában épült két tömbös ingatlanegyüttes (Anjou Residence) 1 millió forint körüli négyzetméteráraival mindig is a legexkluzívabb budapesti lakóparkok közé tartozott. Azonban a 2 milliárd forintos kínálati ár rendkívül szokatlan Magyarországon egy társasházi lakás esetében. Ebben a kategóriában jellemzően kiváló lokációjú balatoni vagy budai fejlesztési területeket, többszintes, akár több épületből álló, 10-20 szobás villákat, birtokokat, esetleg irodaházakat, vagy szállodákat szoktak árulni.

Azt, hogy a ma 2,04 milliárdért kínált, 600 négyzetméteres, vagyis négyzetméterenként 3,4 millió forintért kínált lakásnak mennyi volt az eredeti vételára, vagy, hogy egyáltalán értékesítve lett-e, és nem a beruházó tartotta meg magának kivárva a jobb időket az adásvételre, sajnos nem tudni. Érdemes megjegyezni azonban, hogy alig pár kilométerrel odébb, a Duna túlsó partján, 4 millió forint alatt, vagyis a jelenlegi ingatlanunk 1 négyzetméterének az áráért, sorakoznak a 15-30 négyzetméter közötti takaros kis garzonok. Bár tény, hogy presztízsben, szolgáltatásban, panorámában, élettérben és több egyéb szempontban nem igazán veszik fel a versenyt a vizsgált penhouse-zal, ám zöld közterületből jóval többet lehet találni a Józsefvárosban.

Ezt kapjuk 2 milliárdért

Az A1 Ingatlan Báthory utcai partnerének a kínálatában bukkantunk rá a nem mindennapi ajánlatra. A luxus kategórájú társasházi penthouse lakás alapterülete 600 négyzetméter, állapota újszerű, és összesen 7 szoba tartozik a mintegy 2,04 milliárdos kínálati árhoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ingatlanhoz tartozó adatlap szerint "az épületben 4 ingatlanból alakítottak ki egy magánlakást, ahol az egész felső két emeletet foglalja el az egyik tulajdonos. A 600 nm-es ingatlan magában foglal 5 hálószobát, 9 fürdőszobát, egy külön vendéglakást, 2 teljesen felszerelt konyhát magas luxus felszereltséget, úgy mint borhűtőket, külön irodát, bár és biliárd asztalt, infraszaunát, valamint az elemgedhetetlen 6 darab földalatti parkolóhelyet". A parkolóhelyek darabja egyébként önmagában is legalább 5-6 millió forintot ér a környéken.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem