21 °C Budapest

Ez Magyarország legdrágább lakása + képek

Pénzcentrum
2013. augusztus 24. 11:01

A Budapest egyik legdrágább városrészének számító Várban most nem kevesebb, mint 6,8 millió euróért, vagyis mintegy 2 milliárd 40 millió forintért kínálnak egy négy lakásból összenyitott penthouse-t.

Budapest 213 különböző városrésze közül az I. kerülethez tartozó Vár ugyan mindössze a 35. az Otthontérkép értékesítési árakat összehasonlító listája szerint, ám a rendkívül limitált számú új építésű lakás tekintetében mindig is az élen járt a környék az árakban. A Bécsi kapuhoz közel, az Országház utcában épült két tömbös ingatlanegyüttes (Anjou Residence) 1 millió forint körüli négyzetméteráraival mindig is a legexkluzívabb budapesti lakóparkok közé tartozott. Azonban a 2 milliárd forintos kínálati ár rendkívül szokatlan Magyarországon egy társasházi lakás esetében. Ebben a kategóriában jellemzően kiváló lokációjú balatoni vagy budai fejlesztési területeket, többszintes, akár több épületből álló, 10-20 szobás villákat, birtokokat, esetleg irodaházakat, vagy szállodákat szoktak árulni.

Azt, hogy a ma 2,04 milliárdért kínált, 600 négyzetméteres, vagyis négyzetméterenként 3,4 millió forintért kínált lakásnak mennyi volt az eredeti vételára, vagy, hogy egyáltalán értékesítve lett-e, és nem a beruházó tartotta meg magának kivárva a jobb időket az adásvételre, sajnos nem tudni. Érdemes megjegyezni azonban, hogy alig pár kilométerrel odébb, a Duna túlsó partján, 4 millió forint alatt, vagyis a jelenlegi ingatlanunk 1 négyzetméterének az áráért, sorakoznak a 15-30 négyzetméter közötti takaros kis garzonok. Bár tény, hogy presztízsben, szolgáltatásban, panorámában, élettérben és több egyéb szempontban nem igazán veszik fel a versenyt a vizsgált penhouse-zal, ám zöld közterületből jóval többet lehet találni a Józsefvárosban.

Ezt kapjuk 2 milliárdért

Az A1 Ingatlan Báthory utcai partnerének a kínálatában bukkantunk rá a nem mindennapi ajánlatra. A luxus kategórájú társasházi penthouse lakás alapterülete 600 négyzetméter, állapota újszerű, és összesen 7 szoba tartozik a mintegy 2,04 milliárdos kínálati árhoz.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ingatlanhoz tartozó adatlap szerint "az épületben 4 ingatlanból alakítottak ki egy magánlakást, ahol az egész felső két emeletet foglalja el az egyik tulajdonos. A 600 nm-es ingatlan magában foglal 5 hálószobát, 9 fürdőszobát, egy külön vendéglakást, 2 teljesen felszerelt konyhát magas luxus felszereltséget, úgy mint borhűtőket, külön irodát, bár és biliárd asztalt, infraszaunát, valamint az elemgedhetetlen 6 darab földalatti parkolóhelyet". A parkolóhelyek darabja egyébként önmagában is legalább 5-6 millió forintot ér a környéken.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35