Folytatódik a városligeti múzeumnegyed tervezése

MTI
2013. június 3. 09:32

Folytatódik a Városligetbe tervezett múzeumnegyed tervezése, június végén írják ki a ligeten belüli elhelyezés ötletpályázatát, ahol már megadják majd a legfontosabb paramétereket, négyzetméterben - mondta el Baán László miniszteri biztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a Népszabadságnak.

Elmondta azt is: a múzeumokat egyszerre tervezik átadni, 2018-ban, amit előrébb rangsorolnak, az a Szabolcs utcai kórházban létrehozandó országos restaurációs és raktározási központ, a költöztetések előkészítése miatt.

A lap hétfői számában megjelent interjúban a miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy a helyszín nagyon fontos, hiszen ez nem egy egyszerű múzeumi beruházás, hanem egy komplex fejlesztés. Egy kulturális, szórakoztató, rekreációs teret hoznak létre. Kiemelte, hogy a beruházás nyomán nem sérül az elsősorban a helyiek által használt zöld parkrész, sőt, nőni fog a liget aktív zöldfelülete, és megszűnik az átmenő autóforgalom.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25