7 °C Budapest

Trükköznek a gázzal? Rákkeltő anyagok a ruhákban - Hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2013. február 3. 13:02

Meglepő fotókat készített a napokban egy lakossági gázfogyasztó. Szokatlan színnel égett a gáz és a beszámolók szerint fűtőértéke sem volt megfelelő. Heti hírösszefoglalónkból kiderül, mi ennek az oka. Egyes cikkeinket a kiemelt címekre kattintva tudsz elolvasni. Beszámoltunk a héten megrendezett devizahiteles konferenciáról, kiderítettük, mi lehet szennyező egy ruhában és megmutattuk a legújabb hungarikumokat is.

Trükköznek a vezetékes gázzal? Képeken az igazság
Meglepő fotókat készített a napokban egy lakossági gázfogyasztó. Konyhai gáztűzhelye tűzrózsája ugyanis nem éppen a megszokott színben égett, s fűtőértéke sem hozta a maximumot. Vajon a szolgáltató trükközött a keverékkel? A Pénzcentrum.hu utánajárt a jelenségnek.

(Forrás: kepfeltoltes.hu)


A hideg miatt egyre gyakrabban esik szó a gázról, egy másik cikkünkben is ő a főszereplő:

Döbbenet! Slaggal lopták a gázt a nyírségi faluban
A TIGÁZ szakembereinek a rendőrség segítségét kellett kérnie ahhoz, hogy megszüntethessenek egy életveszélyesen kialakított gázlopást Encsencsen.

De van, ahol fűtés nélkül is forró a hangulat:

Van megoldás a devizahitel-csapdára! Mesélnek a megfejtők
Felfokozott hangulat uralkodik azon a pénteki konferencián, amit Doubravszky György, a pénzügyi jogok nemrég kinevezett biztosa szervezett. A "Hiteles párbeszéd" a "devizahitel" probléma lehetséges megoldásairól nevű rendezvényen közgazdászok, a hiteleseket képviselő civil szervezetek vezetői valamint a Magyar Bankszövetség vesz részt - a Pénzcentrum.hu a helyszínről tudósított.

A heti feladat, nézd meg mennyit tudnál spórolni a bankszámládon.

Végre kiszámolhatod: találd meg te is a legjobb számlát!
Saját számládat is összehasonlíthatod más bankok ajánlataival a BankRáció.hu legújabb kalkulátorával. Ha kíváncsi vagy, mennyibe kerülne máshol a bankolás, most kiszámolhatod és akár racionalizálhatod is költségeidet, amivel tízezreket spórolhatsz évente.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Megjött a hungarikumok legfrissebb listája
A napokban elfogadták az első hivatalos hungarikum listát. A Hungarikum Bizottság a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ezévi első ülésén állította össze a hungarikumnak minősülő nemzeti értékek összesítését. Ezen mások mellett szerepel például a mohácsi busójárás, a matyó népművészet, Hollókő ófalu, vagy a Hortobágyi Nemzeti Park.

Interneten adod el a dolgaidat? Vért izzadhatsz az adózás miatt
Alaposan meggyűlhet a bajuk a magánszemélyeknek a 2012. évi adóbevallás kitöltésével, ha nemcsak munkaviszonyból, hanem önálló tevékenységből, például üzletszerű internetes ingó értékesítésből is származott jövedelmük. Az adóhatóság honlapján közzétett 2012. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallás nyomtatvány hibás, és a mellékelt kitöltési útmutatóval sem mennek sokra az adózók.

EVA: korai volt még temetni az egyszerűsített vállalkozói adót
A szakértői várakozásokkal szemben egyelőre nem vérzett el az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) az újfajta kisvállalati adók bevezetésével. Az adóhatóságtól és a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott információk szerint még mindig nagyjából 56 ezer vállalkozás véli úgy, hogy az eva a legmegfelelőbb adózási forma számára.

Rákkeltő, veszélyes anyagokat találtak magyarországi ruhákban
Ijesztő eredményt mutat a Greenpeace International vizsgálata, amely szerint a vezető divatcégek olyan ruhákat forgalmaznak, melyekben lévő veszélyes vegyi anyagok a környezetbe kijutva hormonzavarokat okoznak, vagy akár rákkeltő anyagokká bomlanak. A Greenpeace 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon.

Otthonszülés: mennyibe kerül, mennyire veszélyes?
Néhány éve hatalmas port kavart a Geréb Ágnes által fekarolt mozgalom Magyarországon. Bár a zaj némileg elült, még ma is rengeteg a bizonytalanság a témában. Legális vagy illegális az otthonszülés? Miért utasítja el a legtöbb egészségügyi intézmény és orvos? Veszélyes? Mennyibe kerül? Miért akar egy nő egyáltalán az otthonában szülni? Schanda Mónika, független bábával beszélgettünk. Interjú

Jön az IKEA webáruháza! Kiderült az időpont
A trendekhez igazodva az IKEA is készül webáruházának indítására, igaz, néhány évet még várniuk kell a magyar vásárlóknak. Várhatóan ugyanis 2016-tól rendelhetjük meg a svéd lakberendezési óriás termékeit az internetről a cseh-magyar-szlovák régióban - hangzott el a lakberendezési lánc szerdai sajtótájékoztatóján.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm