1 °C Budapest

Eladó a legendás sztár bécsi luxuslakása

Pénzcentrum
2012. április 7. 17:08

Több mint 350 millió forintért eladó az egykori legendás pop- és rocksztár, Falco bécsi luxuslakása, mely néhol még őrzi a tragikus sorsú zenész nyomait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Közel 370 millió forintért eladó az 1998-ban autóbalesetben elhunyt egykori pop- és rocksztár, Falco Bécs-Hietzingerben álló 350 négyzetméteres tetőteraszos luxuslakása, mely még ma is őrzi az egykori sztár néhány relikviáját. Többek között a házban található a legendás zenész zongorája is.

(Forrás: willhaben.at)


A 350 négyzetméteres rezidenciát két összenyitott lakásból alakították ki, s saját lift is tartozik hozzá. A bécsi lakásban - már csak méreteiből adódóan is - természetesen minden luxus megtalálható. Így helyet kapott benne egy könyvtár, egy hatalmas szauna, külön mosókonyha, sőt még két napfényes tetőterasz is. A luxusról árulkodik továbbá, hogy számos belsőépítészeti elem ma is őrzi az eredeti aranyborítást.

(Forrás: willhaben.at)


Falco egyébként egy évvel Katrina nevű lánya születése előtt vásárolta a luxusapartmant 1986-ban. A lakás akkor 16 millió Schillinget kóstált; ez ma nagyjából 1,16 millió eurónak (348 millió forint) felel meg. Így igencsak jutányosnak mondható az 1 millió 230 ezer eurós (369 millió forint) jelenlegi irányár.

(Forrás: willhaben.at)


Arról nem is beszélve, hogy osztrák lapértesülések szerint az irányár honlaponként más és más, így akár lehet még találkozni kedvezőbb ajánlatokkal is. Az aktuális tulajdonos egyébként Roger Seunig, akinek apja, Ronnie Seunig Falco jóbarátja, és mentora volt.

(Forrás: willhaben.at)


Falco, polgári nevén Hans Hölzel 1998. február 6-án, 40 évesen veszítette életét autóbalesetben a Dominikai Köztársaságban. Legnagyobb sikerét 1985-ben ünnepelte, amikor a Rock Me Amadeus című dalával az amerikai slágerlisták élére jutott. Az énekes idén lenne 55 éves.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?