18 °C Budapest

Bajban az RTL Klub sztárja: gyerekeivel együtt utcára kerülhet

Pénzcentrum
2012. március 19. 18:32

Könnyen lehet, hogy hamarosan utcára kerül VV Fecó és a családja. Fecó arra számított, hogy kijövetele után megoldódik minden problémája, haknit haknira halmoz majd, és nem kell aggódnia többet a megélhetésükért - ez azonban nem megy ilyen könnyen. Idén a kilakoltatások száma várhatóan 250-300 alatt marad.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Se fellépés, se pénz, helyette hitelek, kölcsönök és egy kilakoltatási papír. Fecót feleségével és két kisgyerekével 15 napon belül az utcára dobják, ha nem fizeti be az önkormányzattól bérelt lakása után felhalmozott hátralékot, több mint 100 ezer forintot - írja a Blikk.

"Három hete, hogy kijöttem,egy forintot nem kerestem, még haknizni sem hívtak. Hiteleink és személyi kölcsönünk is van. Az anyósoméktól kértem kölcsön, meg innen-onnan próbáltam összeszedni a pénzt, hogy valahogy megéljünk. Napi megélhetési gondjaink vannak. Legutóbb, amikor a fővárosba kellett utaznom, a barátom hitelezte az útiköltséget" - panaszkodott a lapnak Fecó.

A férfi majd hat hónapot töltött a luxusbörtönben, addig felesége, Angéla otthon volt a gyerekekkel, és havonta körülbelül 50 ezer forintból és kölcsönökből éltek. Fecó elárulta: az RTL Klub minden beköltözött villalakónak több tízezer forintot ígért a szereplésért - a pontos összeget az üzleti titok megsértése miatt nem árulhatta el. Ez az egyetlen reménye arra, hogy ne lakoltassák ki, mivel ebből majdnem a teljes összeget rendezni tudná.

Lejárt a moratórium

Március elsején lejárt a téli kilakoltatási moratórium; a bírósági végrehajtásról szóló törvény értelmében ez az időszak minden év december 1-jén kezdődik és a következő év március 1-jéig tart. Bár megszűnik moratórium, azonban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közleménye szerint nem kell többezres, több százezres kilakoltatási hullámra számítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara statisztikái szerint a tavalyi évben 200 alatt maradt a kilakoltatások száma egész évre vonatkozóan, ami a 2012-es évben - a beérkezett ügyek számának növekedésével párhuzamosan - növekedhet. Így a korábbi statisztikákra támaszkodva elmondható, hogy a teljes 2012-es évben a kilakoltatások száma várhatóan 250 - 300 alatt marad.

A kamara tájékoztatása szerint félreértés tehát, hogy a kilakoltatások száma megegyezik a 90 napon túli devizahitel tartozók számával. Mint mondják, a kilakoltatás ugyanis csak a legvégső állomása egy hosszú folyamatnak. Az adósok ellen először végrehajtási eljárás indul, ám a végrehajtási eljárások száma sem egyezik meg a kilakoltatások számával. Ez a végrehajtási eljárás akár évekig is eltarthat, és közben több olyan megoldás létezik, amellyel az adós visszafordíthatja a kilakoltatási folyamatot.

A hitelezővel történő megegyezésre a végrehajtási szakaszban is számos lehetőség adott, és a végrehajtó is több megoldási javaslattal segíthet a bajbajutottaknak, hogy a kilakoltatást elkerüljék. Az adós együttműködési hajlandósága esetén számos megoldás - például részletfizetés, az ingatlan szabadpiaci/hagyományos értékesítése, esetleg önkormányzati adósságkezelési segítség igénybevétele - létezik arra, hogy a lefoglalt vagyontárgyak értékesítését, vagy legrosszabb esetben a kilakoltatást elkerüljük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?