Ilyen nincs! Eladnak a franciák egy egész falut

Pénzcentrum
2012. február 25. 21:03

Alig 100 millió forintért bárki megvásárolhat egy egész falut Franciaországban. Az egykor 200 lakossal büszkélkedő Courbefy jelenleg igen romos állapotban van, s jobbára teljesen elhagyatott - főként hajléktalanok lakják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A dél-nyugat-franciaországi Limousin régióban található Courbefy falu története legalább a XIII. század közepéig nyúlik vissza, ekkor épült a tengerszint felett 550 méteren található fennsík szélén álló vár, amelyről a falu a nevét kapta. A falu egyébként mindössze 50 kilométerre található a régió székhelyétől, Limoges-től és vonattal kevesebb, mint négy órára Párizstól.

(Forrás: The Telegraph)


A kilencvenes években még felmerült, hogy üdülőfaluvá alakítják, ám ennek költségei túl magasak lettek volna, és letettek a tervekről. A szomszéd településeken élők szerint most tolvajok és iszákosok húzzák meg magukat a faluban, amúgy kísértetjárta hely benyomását kelti. A vétel iránt érdeklődőknek e hét péntekig kellett ajánlatot tenniük.Nagyobb térképre váltás

Komplett falvak árusítása, ha nem tömeges is, de nem teljesen egyedülálló Európában. Tavaly novemberben Angliában kínáltak megvételre egy 14 házas falut 25 hektár földdel York városának külterületén, áprilisban pedig Olaszországban jelent meg az ingatlanpiacon egy 11 házas falu Abruzzo vidékéről - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?