3 °C Budapest

Ilyen nincs! Eladnak a franciák egy egész falut

Pénzcentrum
2012. február 25. 21:03

Alig 100 millió forintért bárki megvásárolhat egy egész falut Franciaországban. Az egykor 200 lakossal büszkélkedő Courbefy jelenleg igen romos állapotban van, s jobbára teljesen elhagyatott - főként hajléktalanok lakják.

A dél-nyugat-franciaországi Limousin régióban található Courbefy falu története legalább a XIII. század közepéig nyúlik vissza, ekkor épült a tengerszint felett 550 méteren található fennsík szélén álló vár, amelyről a falu a nevét kapta. A falu egyébként mindössze 50 kilométerre található a régió székhelyétől, Limoges-től és vonattal kevesebb, mint négy órára Párizstól.

(Forrás: The Telegraph)


A kilencvenes években még felmerült, hogy üdülőfaluvá alakítják, ám ennek költségei túl magasak lettek volna, és letettek a tervekről. A szomszéd településeken élők szerint most tolvajok és iszákosok húzzák meg magukat a faluban, amúgy kísértetjárta hely benyomását kelti. A vétel iránt érdeklődőknek e hét péntekig kellett ajánlatot tenniük.Nagyobb térképre váltás

Komplett falvak árusítása, ha nem tömeges is, de nem teljesen egyedülálló Európában. Tavaly novemberben Angliában kínáltak megvételre egy 14 házas falut 25 hektár földdel York városának külterületén, áprilisban pedig Olaszországban jelent meg az ingatlanpiacon egy 11 házas falu Abruzzo vidékéről - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?