28 °C Budapest

Itt a tél: voltak, akik fűtés nélkül maradtak

2011. október 10. 15:37

Egészen az elmúlt hétvégéig szokatlanul meleg volt az idő, de a hivatalos fűtési idény kezdetétől, már szeptember 15-étől a távhőszolgáltató és a fogyasztók közötti üzemviteli megállapodások alapján végzi a FŐTÁV a fűtést.

Szeptember 15-étől a FŐTÁV a fűtésszolgáltatást az egyes lakóközösségek üzemviteli megállapodásában rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva indítja el. Amennyiben egy közösség nem rendelkezik megállapodással, vagy az abban foglaltaktól el kíván térni, azt megteheti egyedi írásbeli megrendeléssel. Az üzemviteli megállapodásban rögzítettektől eltérő fűtés indítására vagy leállítására vonatkozó írásos kérést (lényegében megrendelést) azonban kizárólag a közös képviselőktől vagy a közgyűlés által erre felhatalmazott személytől fogad el a szolgáltató.

Október 10-én, hétfőn reggel a főváros több mint 240 ezer távfűtött lakásából 175 ezer 801-ben működött a fűtésszolgáltatás, a fennmaradó mintegy 64 ezer lakásban pedig vagy azért nem, mert a lakóközösség és a FŐTÁV között nem született hőmérsékleti értékhez kötött üzemviteli megállapodás, vagy pedig azért nem, mert a közös képviseletet ellátó személy, illetve a fűtési megbízott a fűtést még nem rendelte meg.

Előfordul bizonyos esetekben, hogy az épületben a lakók még ilyenkor végeznek felújítási munkálatokat, s ezért nem lehet a házban beüzemelni a rendszert. Ilyen például jelenleg a XIV. kerületi Füredi úton egy épület, ahol a kivitelező még dolgozik, ezért 172 lakásban nincs ott fűtés. Egyedül a XV. kerületi Szentmihályi úton van mintegy 614, illetve a XIII. kerületi Gidófalvy utcában 640 olyan lakás, ahol a távhővezetékek előre tervezett átépítése miatt szünetel ma a szolgáltatás, de az esti órákban már lesz fűtés ott is.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?