2 °C Budapest

Itt a tél: voltak, akik fűtés nélkül maradtak

2011. október 10. 15:37

Egészen az elmúlt hétvégéig szokatlanul meleg volt az idő, de a hivatalos fűtési idény kezdetétől, már szeptember 15-étől a távhőszolgáltató és a fogyasztók közötti üzemviteli megállapodások alapján végzi a FŐTÁV a fűtést.

Szeptember 15-étől a FŐTÁV a fűtésszolgáltatást az egyes lakóközösségek üzemviteli megállapodásában rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva indítja el. Amennyiben egy közösség nem rendelkezik megállapodással, vagy az abban foglaltaktól el kíván térni, azt megteheti egyedi írásbeli megrendeléssel. Az üzemviteli megállapodásban rögzítettektől eltérő fűtés indítására vagy leállítására vonatkozó írásos kérést (lényegében megrendelést) azonban kizárólag a közös képviselőktől vagy a közgyűlés által erre felhatalmazott személytől fogad el a szolgáltató.

Október 10-én, hétfőn reggel a főváros több mint 240 ezer távfűtött lakásából 175 ezer 801-ben működött a fűtésszolgáltatás, a fennmaradó mintegy 64 ezer lakásban pedig vagy azért nem, mert a lakóközösség és a FŐTÁV között nem született hőmérsékleti értékhez kötött üzemviteli megállapodás, vagy pedig azért nem, mert a közös képviseletet ellátó személy, illetve a fűtési megbízott a fűtést még nem rendelte meg.

Előfordul bizonyos esetekben, hogy az épületben a lakók még ilyenkor végeznek felújítási munkálatokat, s ezért nem lehet a házban beüzemelni a rendszert. Ilyen például jelenleg a XIV. kerületi Füredi úton egy épület, ahol a kivitelező még dolgozik, ezért 172 lakásban nincs ott fűtés. Egyedül a XV. kerületi Szentmihályi úton van mintegy 614, illetve a XIII. kerületi Gidófalvy utcában 640 olyan lakás, ahol a távhővezetékek előre tervezett átépítése miatt szünetel ma a szolgáltatás, de az esti órákban már lesz fűtés ott is.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem