17 °C Budapest

Így is küzdenek a magyar családok a magas fűtésszámla ellen

2011. október 2. 20:09

A gázárak folyamatos emelkedése miatt a szilárdtüzelésű termékek évek óta terjednek Magyarországon is. Egyre népszerűbbek a kályhák és kandallók.

A várakozások szerint tovább nő azon vásárlók köre, akik ésszerű keretek között kívánják korszerűsíteni, kicserélni otthoni fűtéstechnikájukat. Sokan rájöttek ugyanis arra, hogy egy energiatakarékos megoldás jobban "kamatozik", mint egy pénzügyi befek-tetés és már az első fűtési szezontól jelentkezik a haszna.

A tavalyi évben nagyon népszerűek voltak a csempés kandallók - tájékoztatta lapunkat a Praktiker barkácslánc, az idei évben is számítanak ezek jó forgalmára, ennek megfelelően nagyobb mennyiségeket kötöttek le a beszállítóknál.

Az áruházlánc tapasztalatai szerint a magyar vásárlók leginkább ár-érték alapján döntenek ebben a szegmensben is vásárlás idején, de nyilván fontos szempont, hogy lakásban vagy házban lakik-e a fogyasztó. A lakásokhoz leginkább a kiegészítő fűtést vásárolják, ide tartoznak a dizájn kandallók is, míg a családi házban élők el tudják helyezni a nagyobb kandallókat is, illetve ők vásárolják a kazánokat és a vízteres kandallókat is.

A legolcsóbb termékek piacán igen nagy árverseny van, de hosszú távon mindenképpen megéri a minőségbe fektetni. A kandallók közül a "sima" és a vízteres típusra van a leginkább kereslet, utóbbival akár több radiátor is fűthető, így több helyiséget is fel lehet melegíteni otthonunkban.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?