21 °C Budapest

Újraindul a kormány szuperpályázata: több ezer család járhat jól

2011. október 7. 14:09

A kormány különböző források átcsoportosításával az idei év végéig 1,63 milliárd forintot biztosít a tavasszal elbírált panelpályázaton sikerrel szereplő lakóközösségek számára, valamint 530 millió forint összegben az egycsatornás gyűjtőkémények felújítására is újabb pályázatot hirdet.

A Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Panel Alprogram II. keretében eddig mintegy 13,2 milliárd forint támogatást ítélt oda a fejlesztési miniszter. Ebből az összegből a kormány kommunikációja szerint 23 495 lakóegység energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

Ugyanakkor az első rostán átcsúszott pályázatokat nem utasították el, így a ZBR-en belül felszabaduló források következtében az idei év végéig mintegy 1,63 milliárd forint odaítéléséről dönthet ismét a kormányzat. A forrás biztosítása újabb mintegy 3200 lakóegység felújítását teszi lehetővé, közel 8000 fő számára biztosít komfortosabb életkörülményeket.

További források átcsoportosításának köszönhetően a kormány 2011. novemberben a "Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása" előirányzat keretében összesen 530 millió forint összegben pályázatot hirdethet az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújítására is. A pályázat az előzetes becslés alapján 3500 lakást érinthet, és a felújítás során 900 db kémény válhat biztonságossá.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?